Versetul zilei

9 mai 2012

Lampa care lumineaza calea !

   Astazi am citit  intr-o carte,despre o intamplare reala petrecuta undeva in Canada.Undeva in acest stat, la o  trecere de cale ferata, trecerea  nu a fost  asigurata de bariera, si  un functionar de la caile ferate, a fost insarcinat sa atentioneze masinile cu  o lampa rosie atunci cand trebuiau sa opreasca, deoarece va trece un tren.
   Intr-o seara, a avut loc o intamplare nefericita .Un sofer a traversat calea ferata cu masina, chiar in acel moment cand trecea trenul. Functionarul a fluturat lampa....dar soferul  si-a vazut de drum. Trenul a lovit in plin masina.....
Bineinteles ca  a fost un proces in care a fost audiat acest functionar.Intrebat fiind,daca in aceea seara a semnalizat cu aceea lampa rosie....functionarul  cu ochi in lacrimi si voce tremuranda a spus:" da am ridicat lampa". Functionarul a fost achitat.
  Ceva mai tarziu, un foarte bun prieten al sau l-a intrebat:
-De ce ai  tremurat cand ai dat raspunsul  la acel proces ?
Wiliam, functionarul a raspuns:
-Am facut semn cu lampa, dar sa ma ierte bunul Dumnezeu, lampa mea nu a fost luminata !!!!!

  Cred ca in ipostaza  functionarului ne aflam si noi in multe momente.Fluturam Scriptura, dam sfaturi, raspandim Evanghelia in jurul nostru....dar fara a avea o lumina.
  Trairea noastra este de fapt lumina care trebuie sa lumineze pe cei din jur. Cand in noi vor vedea aceea lumina care sa le poata lumina drumul inspre Hristos...atunci vor putea intelege si ceea ce scrie in Scriptura.
"Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri"
Matei 5:16
 Doamne, iarta-ma ca de multe ori  fluturam lampa...dar nu aveam strop de lumina.  
Ajuta-ma sa fiu un far aprins in intunericul acestei lumi !

Un comentariu: