Versetul zilei

28 mai 2012

Cocosul mandru si vulturul !

Citisem azi o fabula scrisa de  Tolstoi:
"Langa o gramada de gunoaie se bateau doi cocosi.Unul dintre ei fiind mai puternic, il batu pe celalalt cocos si il alunga de acolo.Gainile se adunara in jurul invingatorului si incepura sa il laude. Dar parca nu era suficient.....cocosul dorea ca si gainile din curtea vecina sa afle despre puterea si faima sa. Atunci zbura pe acoperisul magaziei, batu din aripi  si canta cu glas rasunator: "Priviti-ma l-am batut pe celalat cocos ! 
Nu se afla pe lume cineva sa se masoare cu mine!"

Nici nu apuca sa isi termine strigarea, ca un vultur trecu pe sus, il dobora, il  prinse in gheare si il duse in cuibul sau"

De cate ori nu  avem tendinta si noi oamenii sa fim ca si acest cocos...???
Mandria a adus suferinta  multor oameni, ba chiar popoare intregi au suferit din aceasta cauza.Daca ne uitam in Biblie, gasim oameni care au fost atinsi de mandrie, dar tot in Biblie vedem si  consecintele mandriei.
Incepand de la  Adam si Eva, aceeasi boala care a adus la caderea lor, mandria a facut multe victime. Atunci cand oamenii au vrut sa isi faca un turn al lor, al carui varf sa atinga cerul  iar ei sa isi faca un un renume si sa fie cunoscuti pentru isprava lor, Dumnezeu a facut ca limbile lor sa se incurce. Tot mandria in ziua de azi face inca multe victime.....Deseori suferim atatea infrangeri, si tot ne vine greu sa recunoastem starea aceasta.
Suntem prea mandri si orgoliosi sa recunoastem atunci cand gresim....ba mai mult invinovatim pe altii pentru esecul nostru in care am ajuns din cauza mandriei, dar trebuie sa stim ca, Dumnezeu Cel care ne iubeste va trimite multe infrangeri pana cand vom invata lectia smereniei.
Tot mandria este care retine pe multi oameni sa-si recunoasca starea de pacat si sa vina la pocainta...
Trist este ca nici macar nu realizam ca suferim de aceasta boala grea...
In Proverbe 18:12...sta scris cateva cuvinte si ma rog ca Dumnezeu sa ne fereasca de aceasta boala :
"Inainte de pieire, inima omului se ingamfa, dar smerenia merge inaintea slavei"
"Doar prin smerenie îi putem învăţa pe alţii smerenia; cu mândria nu-i putem smeri pe cei mândri!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu