Versetul zilei

1 mai 2012

Cinci paini si doi pesti !!!

In pelerinajul Domnul Isus pe pamant,mergand si  vestind Evanghelia, a ajuns dincolo de Marea Galileii,  la Marea Tiberiadei. Acolo, ca in multele locuri pe unde a trecut, a facut o minune. Citind aceasta pilda, am vazut niste oameni ai lui Hristos care desi erau ucenicii Lui, au avut momente in care le lipsea credinta cu desavarsire.Desi L-au vazut facand atatea minuni, totusi vedem  in acel moment niste oameni fara credinta speriati de numarul multimii care a venit sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu si stiind ca nu au mancare sa hraneasca atatea suflete,  in mintea lor nu era decat un singur gand "sa ii trimita acasa cat mai repede"
Când s-a înserat, ucenicii s-au apropiat de El şi I-au zis: „Locul acesta este pustiu, şi vremea iată că a trecut; dă drumul noroadelor să se ducă prin sate să-şi cumpere de mâncare.” Matei 14:15
Aici eu vad niste ucenici care  nu ii erau de nici un folos, desi erau oamenii alesi de El.
Printre multimea care a venit sa asculte cuvantul, era si un copil.
„Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?”
Ioan 6:9

Binecuvantarea a venit  in acel moment, poate de la cea mai neinsemnata persoana din acel loc....un copilas. Un copil plin de bunatate si supunere, pune la dispozitia  Domnului tot ce are, doua paini si doi pesti.
Prin binecuvantarea Domnului,aceasta hrana  va satura toata multimea care era adunata acolo, si stim ca nu erau putini...erau cinci mii de suflete.
De multe ori asteptam ca Domnul sa ne binecuvinteze si asteptam s-o faca prin oameni mari, puternici, oameni  consacrati, dar sa nu uitam ca de multe ori Domnul poate binecuvanta prin cele mai neinsemnate persoane.Oamenii care in ochii lumii nu valoreaza nimic si sunt mici in fata noastra, Domnul ii foloseste si lucreaza prin ei.
Poate in fata lumii esti neinsemnat, nu ai functii si scoli inalte, dar il ai in inima ta pe Dumnezeu, si de fapt asta e tot ce conteaza in ochii Lui. Sa fii mare in ochii LUI !
Stim ca El nu se uita la  fata oamenilor, si dau slava pentru asta,dar daca te pui la dispozitia Lui, daca te lasi folosit  si prelucrat de El, daca pui in fata Lui tot ce ai,  poti fi o binecuvantare pentru cei din jur.

2 comentarii:

  1. Domnul sa va binecuvinteze pt acest blog este o hrana pt mine in fiecare zi de cind am descoperit acest blog si il recomand pentru ori ce suflet insetat dupa marea sansa care o avem in dar pe GOLGOTA saluturi Sfinte de la Lisabona

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot decat sa multumesc Domnului pentru calauzirea pe care mi-a dat-o in aceea zi cand am inceput scrie.Cautam si eu inca o sansa......si-i multumesc ca mi-a dat-o la Golgota.Ma bucur sa stiu ca va pot fi de folos intr-un fel cat de mic,si ma rog ca El sa ne dea intelepciune de care avem nevoie pentru a folosi aceasta "SANSA".
    Fiti binecuvantat. Salutari calde din Timisoara !

    RăspundețiȘtergere