Versetul zilei

14 mai 2012

CE FEL DE CREDINTA AI ?

Si fiindca imi place sa notez  ideile din mesajele pe care Domnul vrea sa ni le transmita, la randul meu impartasesc si eu altora.
 "Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni" 
spune ap.Pavel in Efeseni 2: 8-9, iar pe de alta parte citim in Iacov 2: 17-20
 Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi. Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele"
Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!
 Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?"
Sa fie oare o contradictie  intre cei doi...?...nu cred....
Multi oameni si ma refer in special la "unii crestini" din ziua de azi, care au isi traiesc viata dupa bunul plac, dupa pofta firii, savarsind pacat dupa pacat, desi cred in  Domnul Isus si il marturisesc cu putere....acestia au  ajuns sa creada ca, daca sunt mantuiti prin har pot face ce vor, ca Domnul e bun si milos , iertator si doar Harul Sau  le este salvarea.
La aceasta categorie se refera Iacov : "SI DRACII CRED SI SE INFIOARA"
 Versetul 14 : Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte...
La ce ne ajuta sa avem o credinta doar la nivel declarativ?
Credinta mantuitoare doar la stadiul de declaratii si in schimb fara dovezi...este o credinta moarta.
Toate vorbele pe care le spunem, toata ravna cu care Il proclamam ca "EL E FIUL LUI DUMNEZEU" este in zadar daca viata noastra dovedeste altceva.
Este absurd sa credem ca putem insela pe Dumnezeu.De multe ori nu  mai reusim nici macar pe oameni sa ii mai inselam....dar pe Dumnezeu .....NICIDECUM.
Duminica il proclamam pe Dumnezeu....dar  comportamentul nostru, de luni si pana sambata  ne contrazice.
Credinta mantuitoare spune fr. Doru Hnatiuc, in mesajul lui de aseara, este o armonie intre declaratii si dovezi
In Noul Testament gasim o multime de afirmatii uluitoare ale dracilor la adresa lui Dumnezeu.Il recunosc ca este "sfantul lui Israel", recunosc ca El a murit si a inviat, recunosc ca EL este Fiul lui Dumnezeu,
 "Când a văzut pe Isus, a scos un strigăt ascuţit, a căzut jos înaintea Lui şi a zis cu glas tare: „Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preaînalt? Te rog nu mă chinui." Luca 8:28, recunosc aproape totul...singurul lucru care nu il pot recunoaste si nici nu vor sa il accepte este : "acceptarea  lui Isus ca DOMNUL  vietii  lor"
Acceptarea lui Isus ca Domn in viata noastra , trebuie sa  ne faca sa recunoastem starea de pacat in care suntem si renuntarea la toate lucrurile care sunt placute pentru noi, dar nu sunt placute inaintea LUI.
Oh...dar aici este problema cea mai mare !!!
Cum sa renunt la ceea ce imi face placere....?
Recunosc tot, te  declar peste tot, fac multe lucruri in Numele Tau...dar Doamne....
"nu-mi cere sa renunt la ceea ce imi place...asta-i prea mult .... !"
Credinta manifestata in public trebuie sa fie si in privat. Credinta din intimitate trebuie sa fie si in public.
Nimic nu este mai tragic decat sa pasesti in iad cantand cantari de lauda pentru Dumnezeu si propavaduindu-i  Evanghelia  la altii....!!!
Dumnezeu sa ne dea intelepciune, sa intelegem ca inca ne iubeste si ne mai da o sansa de a ne intoarce din drumul nostru, de a ne strivi orgoliul in fata Lui, pentru ca la urma urmei nu facem rau nimanui...decat noua insine !
"Nimic intinat nu va intra în ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului" Apocalipsa 21:27




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu