Versetul zilei

1 aprilie 2012

Hrana ta zilnica !

1 Aprilie Exod 4.18-31

Înainte Moise plecase fară să fi fost trimis de Dumnezeu. Acum, când îl trimite Domnul, ridică tot felul de obiecţii posibile pentru a nu urma chemarea: incapacitatea sa (3.11), ignoranţa sa (3.13), lipsa lui de autoritate (4.1), de talent în a vorbi frumos (v.10), de aptitudini pentru această misiune a sa, cu dorinţa ca altcineva să o îndeplinească (v.13), eşecul primei lui încercări (5.23), lipsa de înţelegere manifestată de fraţii săi (6.12). 
Oare nu venim şi noi deseori cu asemenea motive pentru a nu asculta? 
Versetele 24-26 ne amintesc de faptul că, înainte de a intra într-o slujbă publică, este necesar ca slujitorul lui Dumnezeu să-şi fi pus propria casă în ordine. Până acum, probabil sub influenţa soţiei sale, Moise nu-şi cir-cumcisese fiul în semn de condamnare a cărnii. Dumnezeu o cerea (Gen. 17.10-14) ca pe un lucru necesar şi drept în casa slujitorului Său. Şi aceasta era o problemă care trebuia rezolvată sub ameninţarea morţii!
Versetele 27 şi 28 ne indică unde sunt chemaţi să se întâlnească fraţii: la muntele lui Dumnezeu - şi, de asemenea, care trebuie să fie subiectul conversaţiei lor: 
"Cuvântul lui Dumnezeu şi lucrările Sale minunate"
La începutul capitolului, Moise spusese: „Iată, nu mă vor crede". Dar Domnul le-a pregătit inimile, astfel că la sfârşitul capitolului putem citi: „şi poporul a crezut" (v.31, comp. cu 2 Cronici 29.36). 
Chiar înainte de a fi fost eliberaţi, ei se pleacă înaintea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu