Versetul zilei

12 martie 2012

Crizele spirituale !

   Bine e cand ai la tine o coala si un pix,numai asa iti poti nota mesajul  pe care vrea Dumnezeu sa ti-l transmita.Si cum nu plec fara  a-mi lua aceste unelte care ma ajuta intotdeauna...mi-am luat cateva notite din ceea ce mi-a vorbit  Dumnezeu mie, prin mesajul pastorului Marius Cimpoae.
  In viata de crestin sunt momente in care de multe ori avem cate un "picaj" de la viata noastra de credinta.Aceste caderi,  sunt de fapt crizele spirituale prin care trecem,iar aceste crize pot aparea din mai multe motive.Din pacate, tot mai multi crestini sunt in mijlocul acestor crize spirituale.
  Cauza principala a acestor  crize spirituale este PACATUL !
In Isaia 59:1-3 sta scris:" Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! Căci mâinile vă sunt mânjite de sânge, şi degetele, de nelegiuiri; buzele voastre spun minciuni, şi limba voastră vorbeşte nelegiuiri."
..acesta este principalul motiv al crizei spirituale ...PACATELE NOASTRE.
 Depinde de noi ce invatam din aceste crize.Poate de multe ori ne certam cu Dumnezeu :"Doamne....daca ai stiut ce se va intampla...de ce ai ingaduit sa  trec prin aceasta incercare,sau aceasta ispita ?"
Dar ne-am pus vreodata intrebarea ...ce a vrut  Dumnezeu sa invatam de aici...?
De cele mai multe ori,o criza spirituala poate fi un prilej de crestere si tot in aceste crize  putem realiza cat de nevrednici suntem inaintea lui Dumnezeu si putem constientiza cu adevarat acest verset:"Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." Romani 3:23.Crizele te fac sa te adancesti mai mult in Cuvantul lui Dumnezeu.
  Odata patruns pacatul,inlatura orice bucurie din inima si instaleaza aceea lipsa de vitalitate  pentru lucrarea Lui.O viata traita fara nici un ideal,o viata fara nici un  tel, conduce la lipsa acestei vitalitati spirituale.
 Dar cauzele nu trebuiesc doar depistate ci  trebuie si tratate.Este asemeni unui consult la medic.Daca nu ai un diagnostic corect   si un tratament corespunzator boala ta nu va fi vindecata niciodata.
  Cauta sa depistezi pacatul si apoi indeparteaza-l.. Singur nu ai sa poti.Spuneam intr-un editorial zilele trecute..."de la El vine si vointa si infaptuirea",noi trebuie doar sa cerem acest lucru.
Pacatul inlatura orice bucurie si opreste alimentarea de la sursa binecuvantarilor.

  Daca nu dorim noi insine schimbarea...Dumnezeu  renunta in a mai investi in oameni care sunt nerentabili.
Rugaciunea si postul sunt cele mai bune arme in aceasta lupta.
Vino la EL,marturiseste-i pacatul si vei primi iertarea  !!!

2 comentarii:

  1. da cu siguranta ma regasesc si eu printre cei cu pacate,nu este om fara pacat -unul macar -doar Tata-l Ceresc !dar mila si dradostea LUI este fara de margin iar indurarea la fel DOAMNE AJUTA NECREDINTEI MELE SI TUTUROR .AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel dintai pacatos sunt eu !
    "Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu"
    Slava Domnului ca inca mai avem o dat o sansa.

    RăspundețiȘtergere