Versetul zilei

4 ianuarie 2012

Gabi Lunca si-a lansat volumul autobiografic la Ploiesti !



Cunoscuta cantareata Gabi Lunca - numita, cu ani in urma, “Regina muzicii lautaresti" - si-a lansat, la Ploiesti, cartea autobiografica intitulata “Povestea vietii noastre". Evenimentul a fost gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Biserica Crestina dupa Evanghelie Logos.


Sute de oameni au venit sa o vada si sa o auda cantand. Gabi Lunca, acum in varsta de 73 de ani, adepta a cultului penticostal, a sustinut un recital, impreuna cu taraful sau, insa in lacasul de cult a rasunat numai muzica religioasa, cantareata renuntand de mult timp la genul muzical datorita caruia a ajuns celebra. In volumul amintit, artista vorbeste despre copilarie - o parte din ea petrecuta in comuna prahoveana Varbilau - despre perioada de glorie si viata alaturi de acordeonistul Ion Onoriu, alaturi de care a incantat inimile a milioane de romani din tara si din strainatate, dar si despre credinta. “A fost dorinta sotului meu, de la al carui deces se implinesc 13 ani, sa scriu aceasta carte. Cred ca ea poate cizela omul si il poate face mai bun, avand aceasta putere chiar si asupra unui om aflat in inchisoare, care nu stie de Dumnezeu si nu stie ce inseamna sa fii mai bun", ne-a precizat solista. Gabi Lunca ne-a marturisit ca a renuntat la piesele lautaresti din 1992 si s-a rugat chiar lui Dumnezeu sa o ajute sa uite melodiile de petrecere ce au facut-o atat de cunoscuta in tara si in strainatate. Artista considera ca acestea nu o mai reprezinta, dupa ce s-a dedicat intru totul vietii spirituale. Nu mai canta la nunti si la botezuri, iar daca este invitata la evenimente fericite ale fratilor ei de credinta, abordeaza doar muzica religioasa. Multi romani o roaga si acum sa revina la vechile refrene care au consacrat-o, de dragul vremurilor trecute, dar fara succes. Un realizator de televiziune i-a propus chiar sa sustina un ultim concert la Sala Palatului, cu muzica lautareasca, pe cheltuiala televiziunii respective, dar nu a induplecat-o. Artista a colindat toata lumea, iar inainte de 1989 i-a placut cel mai mult sa cante in Israel, unde romanii au primit-o cu mare caldura si unde i s-a spus prima data “Regina muzicii lautaresti". Foarte impresionata a ramas, insa, si de publicul din SUA ca si de cel din Spania - unde a participat si la un festival de muzica religioasa. Gabi Lunca s-a nascut la Varbilau, dar – dupa cum ne-a marturisit - nu a mai ajuns de mult timp in locurile natale. A plecat de acolo cand avea doar sapte ani si nu mai cunoaste pe nimeni in zona. Perioada aceea a marcat-o foarte puternic, deoarece a ramas fara mama, la numai trei ani. In prezent, traieste la Bucuresti, are patru copii si unsprezece nepoti.



  Iata ca multi din marii  artisti ai nostri realizeaza ca nu poti fii fericit in viata fara Dumnezeu...si nu numai..dar isi pregatesc vesnicia inca de aici de pe pamant...!
  Dumnezeu sa te binecuvinteze ,Gabi Lunca !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu