Versetul zilei

12 noiembrie 2011

La multi ani,Nadia Comaneci !


   Astazi marea campioana  a implinit varsta de 50 de ani.


"Sînt omul care trăieşte în prezent şi priveşte întotdeauna spre viitor. Vîrsta e doar un număr. Mă simt foarte bine, sînt foarte activă şi am siguranţa că voi continua să mă implic în multe proiecte. Sînt o persoană căreia îi pasă şi care doreşte ca persoanele din jurul său să fie fericite". Aici puteti gasi un interviu cu Nadia cu aceasta ocazie
"La multi ani,Nadia !"
                           Sursa:http://www.gsp.ro/

ABC-UL VIETII CRESTINE...


  "Asculta si  dupa aceea vorbeste!
    Binecuvinteaza  si nu blestema!
    Credinta in Domnul sa-ti fie taria!
    Dragostea acopera o sumedenie de pacate..
                IUBESTE DECI !
    Edifica-te zilnic prin rugaciune!
    Fugi de poftele carnii!
    Gaseste intotdeauna latura pozitiva a lucrurilor!
    Harul lui Dumnezeu iti este indeajuns sa fii bucuros.
    Iertarea,este proba de  foc din viata ta!
    Judeca-te pe tine insuti!
    Judecata este a Domnului.
    Lumina ta sa-ti fie Cuvantul Sfant.
    Munceste cu drag,ca pentru Domnul,oriunde ai fi!
    Nu incerca sa pari altceva decat ceea ce esti!
    Opune-te oricarui rau,oricarui pacat!
    Partasia cu altii caut-o mereu!
    Rabda ispita si vei fi biruitor!
    Sacrifica-te pentru binele altora!
    Stiinta adevarata se capata prin frica de Dumnezeu.
    Taci atunci cand n-ai cuvinte de zidire!
     Tinuta sa-ti fie modesta si decenta!
    Urmareste pacea si neprihanirea!
      Zeciuiala este datoria ta fata de Domnul!"  

11 noiembrie 2011

Te iubesc !!!!


     În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baietelul lui de 4 ani a luat o piatra ascuţită si a inceput sa zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie.
   La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal...  copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creşte degetele la loc?”.
   Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte... stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC” !!!
  Mânia si Dragostea  nu au limite; alege-o pe cea din urma.
 Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti !
 
   Cand ai spus ultima oara celui drag "Te iubesc"...?
Daca nu ai facut-o...o poti face chiar azi....cine stie...poate maine nu mai ai ocazia!!!
                             "IUBITI-VA MULT"

TUDOR GHEORGHE-NICIODATA TOAMNA

Weekend binecuvantat !

Fiecare frunza cazuta la pamant  si calcata de pasii nostri,are propria ei viata,la fel cum fiecare om intalnit in drumul nostru are propria lui poveste.
Pe langa o frunza trecem  cu-atata nepasare si o zdrobim in picioare,dar am devenit atat de insensibili,incat trecem si pe langa oameni, tot cu aceeasi  nepasare nepermisa.
De multe ori citim in ochii celor din jurul nostru  nevoia de ajutor,dar am devenit prea ocupati si stresati pentru  a ne arunca privirea  spre ei....sau poate in cel mai  fericit caz aruncam o privire...si aceea plina de dispret.
A venit weekend-ul...poate acesta ne va fi de folos sa meditam  mai mult .
Dumnezeu a inteles povestea mea...si a inteles si povestea ta....
EL a inteles  povestea noastra!
Sa incercam sa intelegem povestea fiecaruia si sa devenim mai sensibili la nevoile celor din jur.

Va doresc un sfarsit de saptamana binecuvantat si plin de surprize placute !

10 noiembrie 2011

Esti sigur...????

   Foarte des auzim aceasta expresie..."Cine mai stie ce o fi pe lumea cealalta!"
  Socrate spunea:"Daca totul s-ar sfarsi cu moartea noastra,atunci moartea ar fi o solutie pentru cei rai care si-ar scapa cu o lovitura nu numai  trupul,ci si sufletul lor,cu toata rautatea din ei.Dar pentru ca sufletul este nemuritor,evident,nu exista scapare de raul de care se tem.De-aceea cei rai trebuie sa se gandeasca la judecata de apoi!"
   O mare categorie de oameni cred in Dumnezeu ,dar nu cred ca va fi o viata vesnica.De nenumarate ori am auzit: "aici e si iadul si raiul" sau..." "dupa moarte,s-a terminat cu toate...."nimeni nu s-a intors de acolo sa spuna cum este".
Nu a-ti auzit aceste expresii.....nu va sunt cunoscute..?
   De-ar fi asa... ce simplu ar fi pentru noi.....si ce nedrept  in acelasi timp pentru unii.....Toti vrem sa ajungem in rai,dar nimeni nu vrem sa murim!
Dar ne-am intrebat de ce nu dorim acest lucru...?
Simplu: "nu suntem pregatiti pentru asta".
Biblia spune ca va exista o viata vesnica si o judecata.

   "Cine crede in Fiul,are viata vesnica;dar cine nu crede in Fiul,nu va  vedea viata,ci mania lui Dumnezeu ramane peste ei"Ioan 3:36

   Exista o viata dupa moarte,fie ca vrem sa credem sau nu,fie ca dorim aceasta viata vesnica...fie ca nu ,desi nu cred ca este cineva care sa nu si-o doreasca.Problema este...sau mai bine zis intrebarea este: suntem pregatiti  pentru a mosteni aceasta viata?
  Atunci cand si-a sacrificat FIUL pe dealul Golgotei...Dumnezeu ne-a dat aceasta sansa de a beneficia de aceasta VIATA VESNICA !
   Dar,ca sa o obtinem....trebuie sa  traim o viata  in sfintenie si atunci  vom fi pregatiti  in orice moment sa parasim aceasta lume.
   Moartea nu este decat o rampa de lansare  spre DESTINATIA FINALA !!!

                   O seara linistita si binecuvantata !

9 noiembrie 2011

Azi mai poti fi salvat -- Grup Saron

Buna dimineata !!!

Un copil  este asemeni unui copac.
Daca vrei sa te bucuri de copii tai si sa fi satisfacut de realizarile lor cand vor fi mari ,trebuie sa ii pregatesti de mici pentru viata si sa ii inveti sa aprecieze munca.
Nu va lasati copiii la carciuma"Leul si Trandafirul",ci invatati-i sa castige lei si sa creasca trandafiri in gradina parintilor.
Cresteti-i ca pe niste albine si nu vor ajunge trantori.

Si astazi,va doresc o zi exceptionala !




8 noiembrie 2011

Astazi va invit la un ceai cu aroma de cirese.
Sanatatea este comoara cea mai pretioasa si cel mai usor de pierdut...si totusi cel mai prost pazita.Nu stim sa o apreciem decat atunci cand apare boala.
Ieri ,stand in pat...si incercand sa ma tratez cu tot felul de ceaiuri medicamente anti-gripale...si Slava Domnului ca am reusit,mi-am dat seama cat de putin am fost multumitoare Domnului pentru acest lucru...SANATATEA.
Recunosc ca nu i-am multumit indeajuns pentru acest lucru.....sau daca i-am multumit ,am facut cu mare repeziciune.Abia cand esti tintuit la pat ...realizezi ce scumpa e,si nu a fost decat...o tentativa de ...."o simpla raceala".Sanatatea nu se poate cumpara cu nimic.Poti sa ai bani,poti sa ai de toate,daca nu ai sanatate ...in zadar.
Va indemn dar,multumiti in fiecare dimineata pentru ca sunteti sanatosi si ca a ingaduit Dumnezeu inca o zi de viata.
"Sănătatea e unitatea ce dă valoare tuturor zerourilor vieţii."

O zi minunata tuturor !!!



Andrei

7 noiembrie 2011

Iertat,eliberat si..liber in Hristos !!!

  Astazi am zis ca nu voi scrie nimic ,pentru ca nu m-am simtit bine toata ziua,se pare ca raceala m-a atins si pe mine...dar stand in pat,azi dupa-masa,m-am pus sa citesc intr-o carte.Cele citite m-au facut sa intru sa scriu cateva randuri.
"....oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina,pentru ca faptele lor erau rele" Ioan 3:19
  IERTAT SI ELIBERAT....!!!
   In urma cu vreo 20 de ani,un soldat si-a parasit regimentul si s-a ascuns.Autoritatile l-au cautat mult timp,dar i s-a pierdut urma. Intre timp acesta isi gasise un job bine platit si se bucura ca nimeni nu mai este pe urmele lui.Un coleg...nu stiu prin ce mijloace ,a aflat secretul lui.A hotarat sa vina la acesta si sa ii ceara o suma mare de bani.Cand colegul ii raspunse ca nu are,acesta i se apleca la ureche...si-i  amintea de dezertarea lui....
-Daca nu imi dai...o sa dau in vileag totul.
Speriat,i-a dat banii.Asta se intampla de fiecare data cand venea sa ii ceara bani.Cum indraznea sa ii spuna ca nu are.....acesta ii reamintea...ca ii va descoperi secretul.
  Asa a continuat santajul  o perioada buna si bineinteles cel avantajat o ducea foarte bine.Incercase sa isi schimbe si locul de munca....dar in zadar,acesta era tot pe urmele lui.Pana intr-o zi, cand fostul soldat a citit in ziar o stire,care i-a dat o speranta.
"Daca zicem ca nu avem pacat,ne inselam singuri,si adevarul nu este in noi" 1 Ioan 1:8
O speranta... ce-l poate scapa de pacatul lui infaptuit cu ani in urma. Regele sarbatorea patruzeci de ani de domnie si cu ocazia aceasta dadea un decret.
   Regele gratia pe toti dezertori !!!
Wow.....cel mai potrivit moment de a scapa de acest pacat care il urmarea din trecut.Aceasta a fost momentul in care s-a decis sa mearga in fata autoritatilor si sa marturiseasca.Intr-adevar,regele a dat gratierea.Intors la locul de munca ,a urmat acelasi scenariu....colegul  a venit sa ceara bani ...numai ca de data asta....s-a izbit de un refuz categoric...
   Sunt liber !!!!!
-Nu mai ai cu ce sa ma santajezi,nu mi-e frica de nimic,am primit gratierea !!!!!!


   Care este pacatul din viata noastra cu care ne santajeaza diavolul ? Caram povara lui in spate de zile,de luni poate de ani....si ne este frica de fiecare data cand ne santajeaza.Sunt camarute ale inimi noastre in care ne este frica sa il  lasam sa intre pe Dumnezeu.
 Cata vreme am tacut spune psalmistul David,mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.
Domnul Isus da gratierea  si ne face liberi.
"Veti cunoaste adevarul,si adevarul va va face slobozi"Ioan 8:32
Daca ne marturisim pacatul ,El ne va face liberi.Nu exista om fara de pacat,dar asta nu trebuie sa ne consoleze ca putem pacatui in continuare.Odata adus si marturisit in fata lui Dumnezeu,diavolul nu mai are nici un fel de putere asupra noastra,nu ne mai poate santaja cu nimic.
  Stai inaintea Lui,doar tu si EL si spune-i tot ce ai pe suflet daca vrei sa fii liber...LIBER IN HRISTOS !

     O noapte binecuvantata  si Domnul sa va vegheze somnul !!!
 

6 noiembrie 2011

Nu cere de la oameni -Tabita,Daniela si Ramona


O cantare veche,dar cu un mesaj profund,cantata astazi in Biserica Harul Timisoara


Un om fără de Domnul e-un pom neroditor
Sădit în lumea mare fără de ajutor
Când firea pământească sufletul i-a-ngrădit
Inima lui suspină şi e nefericit.

 Refren
Nu cere de la oameni să-ţi dea fericirea
Căci numai Domnul poate si stie să ţi-o dea
Încrede-te în Domnul şi viaţa ta va fi
Rodită şi-mplinită cu mii de bucurii.

Ce-i omul fără Domnul? E-un călător pribeag
Ce  aleargă prin lume de griji împovărat
Trudeşte-o viaţă-ntreagă, nu-i binecuvântat
Şi-n anii bătrâneţii e trist însingurat.

Aşa omule vino la Tatăl Dumnezeu
Căci El ţi-a dat viaţa şi totul  este EL

Te pocăieşte astăzi cât timp tu mai traiesti.
Împacă-te cu Domnul să ai viaţa-n veci.


Zamfir - Sound of silence


   Si pentru ca e o zi de duminica atat de frumoasa,am pus o melodie superba a maestrului Gheorghe Zamfir ca si  o tema de meditatie si relaxare.

"Dragostea este primul lucru capabil sa schimbe total viata unei persoane de la o zi la alta "
Paulo Coelho
  Invata sa iubesti,iar mai apoi  ceea ce ai invatat daruieste si celor din jurul tau.Atatia oameni asteapta un zambet,asteapta  o mana intinsa....nu trece pe langa ei intorcand capul in partea cealalta. Doar ceea ce  daruiesti , aceea va  dainui...
  Dragostea poate insemna si suferinta,de-aceea in ziua de azi tot mai putini oameni vor sa iubeasca...pentru ca tot mai putini vor sa sufere.
Imi place tare mult un citat pe care l-am intalnit  prin lectura mea:
"Dupa verbul a iubi, a ajuta este cel mai frumos verb din lume" Bertha von Suttner.

    O duminica placuta si binecuvantata !

Zambiti va rog !



Wikipedia: Eu stiu totul !
Google:     Eu am de toate !
Facebook: Eu stiu pe toata lumea !
Internet:     Fara mine nu aveti valoare !
RENEL:   Serios ??????  

Esti ingrijorat ?

   Sunt momente in viata in care TREBUIE sa luam anumite decizi. Spun asta  pentru ca vad tot mai mult  tineri si nu numai tineri,ci toti care  poate isi doresc o familie ,dar  nu au curajul sa o faca,din diferite motive.
  M-am intalnit zilele acestea cu o veche cunostinta pe care nu am mai vazut-o de foarte multi ani.Printre alte multe amintiri depanate,am intrebat-o daca s-a casatorit.Mi-a raspuns ca "NU".
- Nu am curajul sa o fac !
   Uimitor....sa nu ai curajul sa fii fericit !!!
Stiu ca foarte multi inainte de a face pasul se gandesc la o multime de lucruri,stiti vorba aceea "despica firul in patru". Nu e rau sa fi precaut...dar,daca il despici prea tare ,ramai doar cu suvite subtiri sau poate deloc  !   Cineva mi-a spus odata:"pai ce asta e vreme de casatorit"...abia ma intretin pe mine. Mai aud ,"nu am curajul sa o fac,daca nu este ceea ce vreau".....sau"daca nu ma va face fericita?"...sau "daca ma inseala ?"....si cred ca acest cuvant "DACA" il putem auzi  la nesfarsit.
Dar eu vin si spun....."DACA NU VEI INTRA IN APA ,N-AI SA STII NICIODATA SA INOTI"
  Cred ca m-am exprimat bine...nu-i asa?
  Cum ai sa inveti sa inoti ,daca ti-e frica de apa.....?...si asta va spun din propria experienta...Toata viata mi-a fost teama de apa...drept e,ca nici nu am invatat sa inot....desi sunt o fire curajoasa...abia ...acum tarziu,cand am realizat acest lucru...m-am aruncat in apa...si am invatat....Nu este ceea ce imi doresc,dar cat sa nu ma inec, stiu....
  Asa este si cu casnicia....Daca nu alungi teama si nu  iti faci curaj...atunci niciodata nu ai sa faci acest lucru,si niciodata nu ai sa stii cum e sa fi fericit.
Da am zis bine...fericit !
Stiu ca sunt multi care nu mai cred in acest lucru...dar eu  inca cred .
  Casnicia este un lucru minunat,atunci cand amandoi sunt pe aceeasi lungime de unda si nimic nu poate fi mai frumos decat o viata in doi.
Cineva ma intreba zilele trecuta..."ESTE CU ADEVARAT CINEVA FERICIT"?
    Eu zic ca da.....!!!

Nu inseamna ca nu intampini probleme in viata,dar important este cum stii sa treci peste aceste probleme.De  multe ori chiar si problemele si incercarile care trec,te apropie si mai mult de partener.
  Ingrijorat...?
  Ingrijorata...?
   Nu ai nici un motiv.Incredinteaza teama si ingrijorarea ta in Mana lui Dumnezeu si El iti va purta de grija.Nu o spun eu ci spune Scriptura:"Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre,caci El Insusi ingrijeste de voi" 1Petru 5:7
   Va doresc o duminica binecuvantata,si nu uita...
....daca ti-e teama de apa,pentru inceput ia o vesta de salvare...dar arunca-te in larg  !