Versetul zilei

20 octombrie 2011

Nu pierde sansa -- Grup Saron





/:Prieten drag tu esti chemat
Sa te intorci cu adevarat
La cel ce te-a iubit mereu
Intoarce-te la Dumnezeu
                                                             Refren
/:Nu pierde sansa de a fi
Cu Regele in vesnicii
Nu pierde sansa ce o ai
Sa fii cu Dumnezeu in rai:/

/:O sansa iata ti s-a dat
De azi sa fii eliberat
Si pe pamant cat mai traiesti
Lui Dumnezeu sa ii slujesti:/

/:Nu pierde sansa spune DA
O Doamne schimba viata mea
Eu vreau de-acum sa fii mereu
Isus Mantuitorul meu:/

Ce spunem noi- Ce spune Dumnezeu !

    Iata cateva lucruri pe care le afirma unii oameni despre Dumnezeu,dar totodata  putem observa si ce zice Dumnezeu  referitor la aceste lucruri .

  •  Omul declara: "Omul este un produs al evolutiei"
  • "DUMNEZEU  a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa" Geneza 1:27
  • Traieste si savureaza viata  atata timp cat iti merge bine .
  • "CAUTATI mai intai Imparatia  lui Dumnezeu " Matei 6:33
  • Banii deschid toate usile.
  • "IUBIREA  de bani este radacina tuturor relelor" 1 Timotei 6:10
  • Cu cat un om este mai putin constincios ,cu atat are mai multe succese in viata.
  • "ASA ca fiecare dintre noi are sa dea socotela despre sine insusi lui Dumnezeu" Romani 14:12
  • Sanatatea este cea mai mare fericire.
  • "FERICE  de omul care....isi gaseste placerea in Legea Domnului si zi si noapte cugeta la Legile Lui" Psalmii 1: 1-2
  • Prin faptele noastre bune ,putem castiga cerul.
  • "OMUL  nu este socotit neprihanit,prin faptele Legii" Galateni 2:16
  • Nimeni nu poate fi sigur ca poseda viata vesnica.
  • "CINE crede in Fiul ,are viata  vesnica" Ioan 3:36





 "Nimeni  nu poate gusta fructele toamnei in timp ce se delecteaza cu parfumul  florilor de primavara"
Va doresc un timp binecuvantat  si o dupa amiaza placuta !

19 octombrie 2011

Esti multumit ?




De cate ori am multumit Domnului pentru felul in care aratam...?
De-atatea ori avem momente in care suntem nemultumiti de felul in care aratam...
Uitandu-ma la acest video-clip...realizez cat sunt de binecuvantata si totodata realizez cat sunt de nerecunoscatoare lui Dumnezeu.
"Uita-te la ceea ce ai ...si vei fi multumit "

Sfaturi utile !!!

     Fiecare avem nevoie de sfaturi.Cine ar putea spune ca le stie pe toate...?
    Indiferent ce varsta ai,tot timpul descoperi ceva nou.Iata cateva sfaturi utile care se refera la alimentele pe care le avem in camara si pe care le putem folosi si la alte intrebuintari .


Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea,adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.

Zahar:
 Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele anti-tantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte,putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.

Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.

Sare:
 Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate,inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.

Cartofi:
 Daca ati avut o noapte grea si ati cam neglijat somnul , iar ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati timp de cinci minute.

Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati.

Portocale:
 Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi, puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!

Ulei de masline:
 Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se indeparteaza apoi cu apa calduta.

Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.

Mustar:
 Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor..


Maioneza:
 E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua.

Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.


Lamaie:
 Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.

Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul pana ce problema dispare.

Oua:
 Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas.

Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul, asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi spalati-va pe cap ca de obicei.


Unt:
 O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi.

Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema. La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.


Paine
: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete 
(eventual murdare) de pe pereti si tapet.


Banane:
 Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana,amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.


Mere:
 Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati. In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.  
  

Vioara sufletului tau !!!!

   Ori decate ori  am putin timp la birou.....incerc sa citesc ceva bun.Astazi am rasfoit o carte, si ceva mi-a atras atentia.Era o istorioara despre un  om care calatorea cu trenul...si oriunde mergea avea o vioara cu el. Asa cum facea de obicei cand calatorea cu trenul...si acum ,isi lua vioara si incepu sa cante.Atat de rau canta.......incat iti venea sa o iei la fuga...si sa sari  din tren  la prima statie. Dupa ceva timp,venise un alt barbat, a luat vioara din mana acelui om,a acordata-o si a inceput sa cante.Asa melodios canta.....incat l-ai fi ascultat ore in sir...uitand destinatia unde trebuie sa cobori.
    De fapt....sufletul nostru este  ca o vioara !!!!
Faceam paralela dintre vioara acelui om si sufletul nostru.
Acelasi instrument ...dar in maini diferite.
Nu vioara a fost de vina.....ci mainile care erau pe ea...
    Sufletul nostru este identic...este acelasi...conteaza doar in mainile cui este.Cine este maestrul caruia ii este incredintat. Poate fi   in Mana lui Dumnezeu dar poate fi si  in mana diavolului...si  atunci stim si urmarile ....care sunt.

        Acelasi instrument,dar sunete diferite !
 Alegerea ne apartine ,in mainile cui lasam vioara sufletului nostru ?
   Poate stam nepasatori si spunem.....mai este timp....
 Ieri,a venit o veche cunostinta la birou la noi....si printre altele spunea ce fel de viata are acum.....bineinteles nu este o viata ordonata deloc..noptii pierdute si nedormite,si multe alte lucruri pe care le face ,bani aruncati,jocuri de noroc,etc.....si cu toate astea spunea ca se simte minunat..ca si la 20 de ani...diferenta este doar ca, atunci era fara bani....acum nu .Il ascultam cum le povestea colegilor...si ma uitam la el cat era de mandru de ce viata are acum.La un moment dat.....l-am intrebat: spune-mi te rog....cat crezi ca ai s-o duci in ritmul asta?  Slabise in jur de 15-20 de kg.
Ai sotie,doi copii o viata tanara in fata..pe care tu cu mana ta ti-o distrugi....
La care a stat ,s-a uitat la mine si mi-a raspuns.....mai doua luni.....Incepand de la anul nou.....ma fac om de treaba.....
    Frumos raspuns......dar intrebarea este .....de unde stie acest om ca o sa mai fie in viata peste doua luni jumatate.....?????
   Viata noastra este in Mana celui care ne-a creat.El ne-a dat suflarea...si tot EL este Cel care ne-o va lua.
             Astazi este momentul potrivit pentru orice decizie buna,maine va fi o zi...dar nu stim daca va fi si ziua noastra!

18 octombrie 2011

Citeste Biblia si tu !

  
    Asa cum trupul are nevoie de hrana ,asa si sufletul are nevoie de hrana zilnica. Ca si biserica noi avem un plan de citire al Bibliei, pentru că numai citind cuvantul putem  pazi potuncile care nea-u fost date.Daca doriti sa cititi impreuna cu noi, vă invit şi pe dumneavoastră .Planul de citire il gasiti pe site-ul bisericii noastre ,avand următoarea programare săptămânală:http://harul-tm.ro/cititi-biblia-impreuna-cu-noi/.
   Fiind o biserica la inceput de drum,cei care simtiti  alaturi de noi,va rugam sa va si rugati pentru noi.Iar daca aveti motive speciale pentru care doriti dumneavoastra sa ne rugam noi ca biserica ,puteti lasa cererile dumneavoastra  tot aici pe site http://harul-tm.ro/

17 octombrie 2011

Prietenia adevarata !

   Cred ca multi cunoastem istoria  celor doi prieteni care  au luptat impreuna pe acelasi camp de lupta. Imi amintesc,ca am citit-o cu mult timp in urma. Astazi am recitit-o din nou...dar de data asta am inteles mult mai mult.
   Cei doi prieteni au fost nedespartiti  de mici si destinul i-a trimis si in  primul razboi mondial sa lupte impreuna.Din nefericire unul dintre ei a cazut ranit  pe campul de lupta si nu mai putea fi salvat pentru ca intreaga zona era supusa tirurilor de gloante. Prietenul lui  ceru voie ofiterului sa mearga sa il ajute...dar acesta i-a interzis, deoarece riscul era imens de a-si pierde viata.Intr-un moment de neatentie,acesta a luat-o la fuga si prin suieratul goantelor acesta a alergat sa ii dea o mana de ajutor.
   Nu dupa mult timp ,s-a reintors cu prietenul lui mort si el grav ranit....
Ofiterul suparat i-a spus:
-Ce rost avea sa mergi dupa el sa iti risti viata....?
Nu s-a meritat !!!!
-Ba da,domnule ofiter,s-a meritat ! Cand am ajuns acolo ultimele lui cuvinte pe care mi le-a spus stiti care au fost?  "Stiam ca ai sa vii,Jim" ....

    In vremurile noastre asemenea prietenii sunt rare....daca nu,chiar inexistente!
    Care prieten ar fi in stare sa isi dea viata  pentru noi ????
Niciunul  !!!!!!
 
   Dar cunosc un singur prieten adevarat,un prieten care si-a dat viata pentru mine ,dar si pentru tine...numele lui este ISUS !!!
  Oare nu merita sa ne dedicam si noi viata pentru El....nu merita sa ii dam toata dragostea noastra?

"Nu este dragoste mai mare decat sa isi dea cineva  viata pentru prietenii sai. Voi sunteti prietenii Mei ,daca  faceti ce va poruncesc Eu"
Ioan 15:13-14
    Este ISUS prietenul tau ?

      Va doresc o saptamana binecuvantata si in continuare sa aveti o zi excelenta !!!

16 octombrie 2011

Invata sa fii multumit !

Si iata ca sarbatoarea  pe care Biserica noastra a asteptat-o... a sosit!

As vrea sa va descriu bucuria  pe care am simtit-o, dar cuvintele sunt prea sarace.
Clipele  de har din biserica noastra...cat si decorul care ne -a adus aminte, ca TOT ceea ce avem...DIN MANA LUI AVEM,momentele unice atat dimineata,cat si seara  ...momente pe care nu le-am mai experimentat la o zi a multumirii,as vrea sa vi le impartasesc ....dar este atat de greu sa va spun in cuvinte ...ceea ce am simtit.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o recolta bogata,dar             oare i-am multumit???

 Dumnezeu s-ar bucura sa vada ca suntem           multumitori.
   Spunea azi dimineata cineva...."Daca ne-ar lua Dumnezeu binecuvantarile pentru care nu i-am multumit  niciodata....oare cat am fi de saraci?" 
   Am stat si m-am gandit...si sunt convinsa ca fiecare a facut la fel...intr-adevar....de atatea ori am primit din Mana Sa, mii si mii de binecuvantari...dar oare i-am multumit noi pentru toate...?  De regula  cu oamenii stim sa fim atenti si bine-crescuti...daca suntem serviti cu ceva ,sau daca ni se face un serviciu...imediat stim a multumi acelei persoane.
   Dar  oare de ce nu suntem si cu Dumnezeu la fel ?
  De ce Lui  ii spunem un multumesc ...doar atunci cand ne amintim..si asta in cazul in care ne mai amintim ???
  De ce avem impresia ca totul ni se cuvine si e dreptul nostru?
   In general,omul este tot nemultumit...daca esti la un apartament mic..vrei unul mai mare....daca ai unul mai mare..vrei casa....daca ai casa...vrei sa ii ridici etaj...si tot asa...vesnic suntem nemultumiti.
  Acelasi lucru se intampla in aproape toate lucrurile din viata noastra...este doar un exemplu,dar stim ca ele sunt multe.Dar trebuie sa invatam sa fim multumitori.Trebuie sa privim inspre ceea ce avem,nu inspre ceea ce ne-am dori sa avem.
   Parca si soarele maret care a patruns prin geam ,punandu-si  razele pe o fereastra  simbolic fiind pregatita de niste maini dibace,a vrut sa ne aminteasca acest lucru....MULTUMIREA !
  Multumirea se invata stand in prezenta CELUI ce nu a fost niciodata nemultumit!!!


Multumesc !!

   Niciodata nu voi putea multumi lui Dumnezeu  pentru tot ce mi-a  daruit !!!!
   Suflarea de viata pe care am primit-o ,aerul pe care il respir,soarele  care ma incalzeste,pamantul pe care locuiesc,painea  care o pun pe masa,jobul care imi asigura existenta ,parintilor care mi-au dat viata,copiii care imi bucura viata, prietenii care ma inconjoara......si de fapt TOTUL...pentru ca lista ar putea continua .
  Nu exista nimic sa pot beneficia....daca Dumnezeu nu mi-ar fi daruit in bunatatea Sa.
  " Caci bunatatea Ta ajunge pana la ceruri si credinciosia ta pana la nori" Psalmii 57:10
  Care om ar indrazni sa spuna ca  totul de datoreaza puterilor sale....??????
  Care om ar indrazni sa spuna ca tot ce are este datorita intelepciunii sale...???
  Care ar indrazni ....????
  "Iata ca zilele mele sunt ca un lat de palma si viata mea este ca o nimica inaintea ta.Da ,orice om este doar o suflare,ORICAT de bine s-ar tine" Psalmii 39:5


...si iata ca:
 Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit  fata de mine ,indurarile Lui nu sunt la capat,ci se innoiesc in fiecare dimineata si CREDINCIOSIA LUI este atat de mare  fata de mine.
 Pentru toate vin sa-ti multumesc !!!!