Versetul zilei

15 septembrie 2011

Inca un an.....

AH...ZILELE MELE DIN COPILARIE
  PLINE DE FARMEC SI DE POEZIE
  CUM A-TI TRECUT ASA DE IUTE
  MA MIR DE ZECI DE ORI SI SUTE.

 CUM A-TI TRECUT ZILELE MELE
 TOCMAI CA NISTE RANDUNELE
 DAR, RANDUNELELE VIN IARA
 ATUNCI CAND ESTE PRIMAVARA

 DAR VOI...NU MAI VENITI NICICAND........?



   Trimise de sora mea...Deby...mi-au amintit de frumoasa copilarie.Dar tot asa de bine imi amintesc si de anii care au trecut atat de repede,ani care nu se mai intorc. Privind in urma...cu bune cu rele...ii sunt recunoscatoare Domnului pentru tot. 
  Si..pentru  ca astazi este o zi speciala pentru mine vreau sa incredintez in Mana Domnului tot ce am  si sa ii multumesc pentru fiecare zi daruita pana in prezent.
    "Binecuvantat sa fie Domnul ,caci asculta glasul rugaciunilor mele.Domnul este taria mea si scutul meu.In El mi se increde inima,si sunt ajutat(a).De-aceea imi este plina de veselie inima,si-l laud prin cantarile mele"  Psalmii 28:6-7

14 septembrie 2011

Trezeste-te natiune !

   Faptul ca nu cunosti unele reguli de circulatie nu te scuteste de amenda.Daca nu cunosti tot ce tine de electricitate, risti sa iti pierzi viata...si  exemplele pot continua.In general...lipsa de cunoastere poate fi ucigatoare de cele mai multe ori.
   Intr-adevar nu putem invinovati un copil ca se joaca la aragaz pornind gazul...sau pune mana pe firele electrice si se curenteaza....el este la o varsta cand nu discerne ce este bine si ce nu...responsabilitatea este a noastra ca si parinti.Dar sa nu uitam ca ,noi ca si parinti avem aceasta responsabilitate fatacde ei..altfel  repersursiunile vor fi rasfrante asupra lor.
   "Poporul meu piere din lipsa de cunostinta" Osea 4:6
  Faptul ca multi oameni resping invatatura Biblica care ne invata respectarea standardelor morale...duc la dezastrele pe care le vedem in jurul nostru.Vedem casnicii in pragul falimentului...si din pacate casnicii crestine..unde pretindem ca invatatura biblica este cunoscuta...copii dereglati emotional...copii bolnavi de HIV,homosexualitatea a pus stapanire peste foarte multe natiuni, tari ..printre care si tara noastra,in care nimeni nu realizeaza ca avortul este de fapt o CRIMA.Vedem atatea cazuri de sinucideri...si din pacate tot mai mult in randul tinerilor.
Toate acestea duc la adevarate dezastre si din pacate dezastre nescuzabile...pentru ca noi,creaturile lui Dumnezeu am decis cu buna stiinta sa inchidem ochii si sa intoarcem spatele invataturilor morale ale BIBLIEI.
...si atunci mai asteptam binecuvantarea Domnului peste noi  ca natiune ..?????

  Singura solutie pentru noi ca si natiune...fie ca vrem sa o acceptam sau nu...este INTOARCEREA NATIUNILOR CU FATA SPRE DUMNEZEU altfel ne vom afunda tot mai mult in mocirla acestei lumi mizerabile.
   IGNORANTA NU ESTE O FERICIRE !
  Foloseste BIBLIA drept harta pentru drum si vei fi pazit de drumul ocolitor al pamantului !

13 septembrie 2011

O zi binecuvantata !

    Si astazi imi doresc atat mie cat si voua dragi prieteni si cititori,o zi binecuvantata de Domnul,in El sa gasim adapost si sprijin pentru orice problema care ar putea sa apara astazi in viata noastra !
   Dumnezeu nu este plecat in concediu niciodata. El este acolo intotdeauna pentru noi,pregatit sa asculte multumirile noastre si cererile noastre .Chiar daca nu-l putem intelege,El ne intelege perfect. Poate avem uneori impresia ca ne-a parasit,dar uitam ca iubirea Lui nu oscileaza niciodata.Chiar daca au fost momente in viata noastra cand am ales sa il parasim....el nu ne-a parasit NICIODATA.
...iar astazi daca vrei sa il asculti,El iti  va vorbi !





"Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseşte niciodată în nevoi.

De aceea nu ne temem, chiar dacă s'ar zgudui pămîntul, şi s'ar clătina munţii în inima mărilor.
Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării, şi s'ar ridica pînă acolo de să se cutremure munţii. 
Este un rîu, ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfîntul locaş al locuinţelor Celui Prea Inalt.
Dumnezeu este în mijlocul ei: ea nu se clatină; Dumnezeu o ajută în revărsatul zorilor.
Neamurile se frămîntă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pămîntul se topeşte de groază.
Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.
Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile, pe cari le -a făcut El pe pămînt.
El a pus capăt războaielor pînă la marginea pămîntului; El a sfărîmat arcul, şi a rupt suliţa, a ars cu foc carăle de război. -
,,Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sînt Dumnezeu: Eu stăpînesc peste neamuri, Eu stăpînesc pe pămînt. Domnul oştirilor este cu noi." Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi."
                   Psalmul 46

                                O zi minunata !


12 septembrie 2011

Zambiti va rog ...


     ATENTIE PESCARI !

   Patru oameni casatoriti merg la pescuit. Cam dupa vreun ceas se putea asculta urmatoarea conversatie:
- Nici nu va‘nchipuiti ce a trebuit sa fac sa pot veni la pescuit! Am promis ca in urmatorul sfarsit de saptamana voi zugravi toata casa.
- Nici pe mine nu m-a lasat sa vin pana n-am promis ca voi schimba toata gresia in jurul piscinei.
- Voi va plangeti pentru niste fleacuri. Eu a trebuit sa promit ca voi reforma bucataria inclusiv schimbarea aparaturii electrodomestice.
Si asa au continuat sa pescuiasca pana cand si-au dat seama ca cel de al patrulea nu zisese nimic.
- Hei, tu, doar nu vrei sa ne faci sa credem ca n-a trebuit sa promiti nimic!
- Eu am pus desteptatorul sa sune la 4.30 AM, si cand a sunat, m-am apropiat de sotia mea,am luat-o in brate si i-am susurat la ureche:"iubit-o...dormi...te trezesti sau plec la pescuit?"
Si ea mi-a raspuns: "Sa te imbraci bine!"

Modele de viata !

    Deoarece ne gasim  la inceputul unui nou an scolar,sunt convinsa ca fiecare  parinte  isi doreste pentru copilul lui sa fie  incredintat in Mana lui Dumnezeu !
   Asta am facut si noi aseara  la biserica cu  ocazia inceperii noului an scolar.Am avut o rugaciune speciala pentru totii copii care vor incepe cursurile ...si nu numai...ci incepand de la cei de gradinita ,pana la studenti.Tot cu aceasta ocazie  copii ,dar  si noi  parintii...am avut parte de un mesaj dosebit:"Modele de viata",adus de pastorul Bisericii noastre fr. Marius Cimpoae.
Voi incerca sa redau cateva ganduri pe care le-am notat si care mie mi-au placut foarte mult.



  1. Fii ca ABEL! Da-i Domnului tot ce ai mai bun.
  2. Fii un vizionar ca si IOSIF !Indiferent prin ce vei trece,nu iti pierde viziunea pe care ti-a dat-o Domnul!
  3. Fii slujitor ca SAMUEL ! Slujeste-l pe Domnul  plin de credinciosie inca din pruncie !
  4. Fii  curajos ca DAVID ! Chiar daca esti lipsit de aparare,nebagat in seama de cei din jur,important este sa fii apreciat in ochii  lui Dumnezeu si atunci nu trebuie  sa ai teama de nimic.
  5. Fii  ascultator ca si IEREMIA ! Desi nu era decat un copil plin de teama...totusi el s-a pus la dispozitia lui Dumnezeu.
  6. Fii credincios  ca si DANIEL  si prietenii lui ! Indiferent prin ce  trebuie sa treci,ramai credincios, Dumnezeu  rasplateste credinciosia.
  7. Fii un model ca si TIMOTEI ! Un exemplu de ucenic demn de urmat.
  8. Fii supusa si devotata ca si RUT ! Cu toate ca era  libera de orice angajament...ea a ramas supusa pana la capat.
  9. Fii iubitor si luptator ca si ESTERA ! Cu iubirea si devotamentul ei fata de tara a influentat un popor intreg. Prin exemplul ei invatam ca trebuie sa iubim,sa luptam si sa ne rugam pentru poporul nostru.
  10. Fii curata ca si MARIA. Datorita curatiei ei  a fost aleasa sa aduca pe lume pe ISUS cel care ne-a salvat de pacate.Pastreaza-ti sufletul si trupul in curatie si Dumnezeu  te va rasplati cum stie El mai bine.

Prima zi de scoala !

   Iata-ne din nou in pragul toamnei !
Incepem un nou an scolar alaturi de copiii nostri...cei care mai avem inca copii de scoala.Traim din nou aceleasi emotii alaturi de ei fie ca sunt clasa a-ntaia...a cincea ...sau la liceu.....
Doresc tuturor copiilor un an scolar binecuvantat,incununat cu succes,note bune si in primul rand un anturaj bun sa le dea Dumnezeu in jurul lor...si EL sa le poarte de grija. Sa le daruiasca intelepciune lor  cat si profesorilor care se ocupa de ei,iar noua ca si parinti sa ne dea Dumnezeu mai multa rabdare intr-o lume plina de stres.
Sa nu uitam ca ei sunt viitorul de maine si ceea ce vom sadi in ei de mici....aceea vom culege mai tarziu!
Succes dragi copii !