Versetul zilei

9 iulie 2011

Tineret Betel - mesaj Adi Mocanu



                   O parte din mine coboara cararea
                   O alta se-nalta si  biruie zarea
                   Un ochi plange-n taina a lumii durere
                   Un altul zambeste si cauta putere
                   O mana respinge oferta-impliniri
                   O alta ajuta efortul zidirii
                   Un gand se preumbla prin sferele-nalte
                   Un altul ingroapa nadejdile moarte
                   Cobor sau ma-nalt  sa ating nemurirea
                   Pe inima port ca pecete iubirea !

   autor-Elena Alexe

Buna dimineata ,tuturor !!!

    Sunt cateva zile de cand nu am mai scris nimic pe blog...nu ca nu as avea ce sa scriu....dar timpul nu mai imi permite atat.Pe de o parte ma intristez....pe de alta parte ma bucur....
   A scrie,pentru mine ...inseamna  mult.....si faptul ca nu reusesc  chiar ma  intristeaza....dar gandindu-ma la motivul care ma impiedica sa fac acest lucru,atunci  nu pot sa mai fiu suparata ...decat sa ii multumesc lui Dumnezeu  pentru acest motiv  intemeiat...JOBUL.
   Va spuneam cu ceva timp in urma ca  o sa va spun o frantura din viata ,de fapt  doar frantura din ultimele luni....si de fapt incercarea pe care Dumnezeu mi-a dat-o......dar pentru ca am un Dumnezeu mare...tot EL mi-a dat ajutorul....si uimirea mea a fost si mai mare pentru ca mi l-a dat exact la momentul potrivit....ba chiar nici nu m-a lasat "sa transpir prea mult" (cum e vorba)....si asta a facut-o fara sa am un merit deosebit.
   M-am intrebat de ce....?????
  Si astazi ....am ramas la acelasi raspuns...Dumnezeu inca ma iubeste ...si ma iubeste mult de tot !


....si ca sa intelege-ti exact cat de mult ma iubeste....am sa incep pe scurt  cu inceputul  anului 2006...cand  imi cautam un job  unde  sa am weekend-ul liber (sotul avea liber....si cum era normal....ne doream acest lucru amandoi).Am mers la un interviu....si am fost acceptata,dar salariul era mai mic  fata de ceea ce aveam...cu 200 Ron...(in 2006...erau ceva bani)...dar am acceptat ptr. ca noi am considerat ca cele 2 milioane...nu pot inlocui timpul petrecut cu familia.Am lucrat  timp de 2 luni....dupa care.....am avut o sansa.....(asa mult iubesc cuvantul acesta..."SANSA")....si in cadrul aceleasi firme....mi s-a propus sa preiau mai multe responsabilitati....bineinteles cu salariul  marit cu 140%....(he,he...tentant ...nu..?)..dar sincer mi-a fost umpic teama ,ptr. ca nu aveam pregatirea necesara...si nu stiam daca fac fata...si atunci am venit cu aceasta propunere....accept.....1 luna....si daca nu ma descurc ..va luati om calificat ptr. asta...si merg pe postul  pe care am fost...
   Zis si facut....sansa mea a fost ca am trecut cu brio....si am ramas pe acelasi post...pana anul acesta (2011) in mai...bineinteles cu mici aventuri.Lucrurile au inceput sa mearga prost,incepuse criza economica.....au inceput reducerile....dar Slava Domnului ca am scapat la fiecare reducere,desi sincer mi-as fi dorit sa nu dea in somaj nici un coleg...pentru ca am fost  o echipa pe cinste.....rar mai intalnesti asa colegi.....doar cu umpic de SANSA....cine stie ....iarasi  vorbesc de  ...sansa.....
   In 2009....Dumnezeu m-a trecut prin  aceasta incercare grea....(pierderea sotului)....si am ramas fara un sprijin finaciar...consistent....dar i-am multumit Domnului ca aveam jobul meu bine platit si stiam ca ma voi descurca. Dar cum un necaz nu vine singur....la un an,dupa ce a decedat....am primit  vestea ca firma inchide activitatea....si asta fulger....de pe o zi pe alta....
....Doamne ....ce vrei....mi-ai luat sotul...acuma ma lasi si fara servici....?????....nu crezi ca e prea mult?
....astea au fost singurele cuvinte pe care le-am rostit dupa ce am aflat....
   La 3 ore dupa ce am primit vestea.....primesc un telefon de la "BOSSUL" firmei ,si imi spune.....ce am de facut in continuare.... de fapt....tot ce trebuia pentru inchiderea societatii....si imi zice:
-Mona ,nu iti fa griji....tu si inca un baiat vei ramane....dar pe alta firma...deschid altceva....:)
    Wow....am respirat usurata.....si  cum era si normal...am venit din nou in fata lui Dumnezeu...si  mi-am cerut iertare...ca m-am pripit si l-am luat intrebari si nu m-am increzut in promisiunile lui.
   Acuma.....am inceput sa strangem acolo....dar eram pusa intr-o dilema foarte mare....trebuia  sa aleg doar un baiat...din cati mai erau.Este greu sa faci acest lucru....pentru ca  toti erau baieti buni....dar patronul il cerea pe cel mai bun,iar eu trebuia sa il aleg.
Partea cea mai dureroasa...era ca printre cei ramasi era si nepotul meu....un baiat foarte bun..cu bun simt,harnic...de altfel ca toti ceilalti...si va dati seama ca  mi-a fost foarte greu sa aleg......dar in conditiile in care ti se spune "cel mai bun"....ai grija ce alegi...ca de nu merge...tu raspunzi....pentru mine a fost clar...ca trebuia sa merg doar pe criterii profesionale si nu pe sentimente.
  Asa ca....am comunicat colegilor...hotararea....iar unui coleg care  avea o experienta profesionala in urma lui foarte buna....i-am comunicat ca va ramane in continuare.
Bineinteles nu toata lumea a fost incantata ....dar asta e viata...primim si bine si rau.
Toate astea s-au intamplat in mai 2010...si in  iunie am pornit  activitatea pe alta firma....Nu a fost usor deloc....trebuia efectiv sa ne ocupam de tot ce inseamna pornirea unei activitati....cautare spatiu de inchiriat...si slava Domnului spatii cu sutele....dar daca ti se da un buget si nu trebuie depasit...e mai greu....ca aici intervin negocierile......si uite asa am aflat ca mai am o calitate..:)hartoage...autorizatii...etc...dar toate au mers ca pe roate...si din 6 lunie am putut incepe activitatea,bineinteles mult mai restransa decat ceea ce aveam pana atunci.
  Totul a fost ok....dar acest coleg pe care l-am oprit....vazand ca nu este o filozofie sa iti deschizi un bussines al tau.....a inceput sa se gandeasca mai profund....si dupa o discutie avuta cu el....dupa o luna....pleaca din societate si isi deschide afacerea lui.Eu am ramas in continuare unde lucram....dar relatia noastra de colaboratori nu s-a terminat deoarece  aveam acelasi domeniu de activitate.
   Gama pe care o aveam eu...era mult mai mica fata de ce ar fi trebuit sa o am pentru a putea rezista pe piata.Dar ma rog...politica firmei asta a fost .....cert este ca nu am rezistat pe piata decat un an,exact pana anul acesta tot in mai.
Bineinteles s-a repetat istoria.....inchidem firma.......ohh...Doamne iarasi...?...vii la sediul central... sediul nefiind in Timisoara....si asa am ajuns iar in impas. Dar m-am dus la sediul sa vad ce vor.....bineinteles,tu ramai.....si iti dau sa te ocupi de altceva.
Ohhh,  Doamne iar m-am agitat degeaba....!!!
  De data asta era si mai convenabil.... nu tu program fix,nu sediu,masina de servici.etc.. efectiv comunicam cu ei doar on-line si bineinteles trebuia sa am rezultat in ceea ce mi s-a dat sa fac.....ce mai... mai bine de atat nici  ca se putea....
   Dar cu toate astea gandindu-ma mai bine...stiam ca nu era ceva de viitor si ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa ma reorientez spre altceva,cu atat mai mult ca munca desi era placuta.....nu era o munca pentru mine ca femeie....si mai ales o femeie cu un copil care trebuie sa il duc,sa il aduc de la scoala....si mai trebuie timp si pentru ocupatia lui.....ori jobul nu mi-ar fi permis acest lucru,,dar .....in conditiile in care nu aveam de ales decat ....somaj....sau accept jobul si bineinteles  salariul ramanad acelasi  si mici facilitati pe langa.
Ca fiecare ...am acceptat varianta a doua,desi in sinea mea nu era ceea ce vroiam eu.
...dar pentru ca Dumnezeu MA IUBESTE....in aceeasi zi din luna mai 2010, in care  eu am comunicat colegului meu ca va ramane....in aceeasi zi...dar dupa 1 an....ma suna acest coleg care si-a deschis bussines-ul lui...si imi spune...ca a auzit vestea proasta ca inchide  societatea unde lucram....si ca are o propunere.....VREI SA VII SA LUCREZI PENTRU MINE?
 Wow............Doamne....ce faci...?....stiu ca ma iubesti ...dar chiar atat de mult?
 Curios nu....??? ....in aceeasi zi,dar in 2010 eu ii spuneam colegului ca va ramane.....si dupa un an....imi comunica acelasi coleg....ca imi ofera job...si ce este si mai frumos.....tot vorbeam de sansa.....am si aceasta sansa sa lucrez cu  majoritatea colegilor cu care am lucrat.....pana in 2010..de fapt ne-am reintregit echipa.
....eh ...asta sansa....
   Sa  fie doar o coincidenta sau...."Arunca-ti painea pe ape si dupa multa vreme o vei gasi iarasi"...eu cred in cea de-a doua.
   Acesta este motivul pentru care timpul meu s-a diminuat.Acolo am avut timp sa scriu ,sa citesc....etc.. dar stiam ca nu va fi pentru multa vreme..
Multumesc Domnului ca mi-a purtat de grija si imi poarta in continuare.
In ziua de azi sa ai un job si chiar bine platit este o binecuvantare,si eu am parte de aceasta binecuvantare.


  Ma rog ca si colegii mei sa ajunga sa il cunoasca pe  Dumnezeul  in care eu ma incred si ii voi purta in rugaciunile mele.


   Poate v-am plictisit ....dar am vrut sa va spun  cate ceva din experienta mea cu Domnul,desi sunt convinsa ca si pe voi Domnul va iubeste foarte mult.
   Un weekend binecuvantat va doresc !!!!
 

6 iulie 2011

MULTUMESC TATA !

      Faptul ca exist in aceasta lume nu  a fost alegerea mea si nici nu cred ca a fost ideea mea.Nici faptul ca acum sunt in viata  nu se datoreaza  vreunui merit deosebit al meu....faptul ca EXIST a fost ideea ALTCUIVA si  faptul ca respir, la fel. Toate acestea sunt darul lui  DUMNEZEU pentru mine...si repet nu am nici un merit..si asta ma uimeste...Dragostea LUI  neconditionata pe care mi-o arata  si in continuare....
     La fel  beneficiezi si tu de acelasi dar ca si mine.
   Nimeni nu gandeste ca mine...ca tine,nu simte,nu se manifesta asa cum o fac eu ...si nici cum o faci tu.Nimeni nu zambeste ca mine...nimeni nu zambeste ca tine.
Zambetul nostru este unic !
De fapt suntem unici !!!!
Nimeni nu vede cerul cum il vezi tu si nimeni nu stie ce stii tu... fata ta nu o mai are nimeni pe acest pamant si ochii tai ii ai doar tu...esti unic pe intreg globul...atat tu cat si eu.
    EL ne-a creat dupa chipul si asemanarea SA.Noi nu suntem  rodul unei intamplari  ci suntem rodul DRAGOSTEI LUI,suntem un gand al Lui Dumnezeu si inca unul genial!!!!!
   
    Mi-a placut mult in aceasta seara la biserica  momentele in care fiecare a adus lauda si multumire lui Dumnezeu in mod special.Un motiv sau poate mai multe....intr-adevar foarte greu..pentru ca sunt zeci de mii si de fapt...TOTUL i se cuvine  doar LUI.
   Au fost momente unice....momente in care de la cel mai mic ...pana la cel cu par carunt..TOTI am avut motive speciale de multumire si lauda la adresa lui Dumnezeu.

   Asemenea momente te ajuta sa realizezi ca DOAR DATORITA LUI....esti ceea ce esti !!!!
             Multumeste-i dar  si tu pentru toate acestea!!!
                          Thank you ,Lord!!!!

O zi buna !!!!

   Nu ploua..nu bate vantul...din contra este o zi minunata ...si asa se preconizeaza ca va si in continuare ...dar...cu toate astea...parca e sarbatoare la mine in birou.este o zi mai mult decat lejera....Clienti putini...ba chiar lipsesc cu desavarsire.....cine stie..poate sunt in concediu si nu m-au anuntat...;)
Asa ca ..... profit  de acest lucru  si intru  sa va salut  si sa va urez in continuare  o zi minunata!
 "Dragostea Lui neconditionata te ia de mana ,te ridica si iti spune: TE IUBESC......chiar si atunci cand nu meriti...sau poate meriti mai putin !"

5 iulie 2011

Crizele !!!!

   Cu totii  auzim vorbindu-se de crize.Criza economica ,criza spirituala si ...tot felul de crize.
   Astazi as vrea sa ma opresc la criza  din viata noastra spirituala.La ce folosesc? Sunt bune...sau nu?
   Duminica  mi-a placut tare mult mesajul pastorului nostru,care a scos in evidenta cateva din aceste "avantaje"daca pot sa le zic asa,si sincer eu prefer sa le numesc asa,pentru ca intr-adevar  fiecare criza din viata mea,s-a dovedit ca cel mai bun lucru care mi s-a putut intampla.
   Fiecare criza ...indiferent de ce natura este ,ne marcheaza viata,dar difera de la persoana la persoana ...cum ne marcheaza. Pe fiecare ne marcheaza diferit.De regula in incercari suntem tentati mai mult ca altadata sa indreptam privirea in sus.Atunci avem timp pentru toate....si pentru rugaciune ,si pentru post...avem timp si pentru Casa Lui,etc.In vremurile "bune",uitam cat de importanta este  rugaciunea in relatia noastra cu Dumnezeu.
   Doar prin rugaciune capatam aceea incredere de care avem nevoie.Sa nu uitam experienta lui Daniel  din cuptorul cu foc.El a fost aruncat acolo,dar l-au scos.si nu a avut nici o rana...de ce...?...pentru ca avusese incredere in Dumnezeu."Atunci împăratul s-a bucurat foarte mult şi a poruncit să scoată pe Daniel din groapă. Daniel a fost scos din groapă şi nu s-a găsit nicio rană pe el, pentru că avusese încredere în Dumnezeul său.
Daniel 6:23
  Ce ne aduc crizele ?
Ne aduc frangere .Dumnezeu alege sa ne zdrobeasca si sa ne smereasca,dar sa nu uitam ca doar zdrobiti  intelegem cine suntem cu adevarat.Dumnezeu iubeste o inima franta si un duh zdrobit,spune Psalmistul.
DAVID,un om  care l-a iubit pe Dumnezeu si la randul lui a fost iubit de Dumnezeu.Un om care cu toata dragostea lui ptr. Dumnezeu a cazut in pacat.,dar de-acolo Dumnezeu l-a scos si l-a inaltat pe cele mai inalte culmi...dar numai dupa ce s-a pocait.
   Fiecare dintre noi putem alege  cum iesim din criza ...si putem alege  ce facem in criza.
Alegem sa  ne lasam zdrobiti sau alegem sa ne certam cu Dumnezeu ?
  In criza  avem aceasta posibilitate de a -l  cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat.Atunci cunoastem bunatatea Lui,atunci experimentam Atotputernicia Lui,atunci  vedem cat de mare este credinciosia Lui fata de noi.Pentru ca trebuie sa recunosc ...cu toate pacatele mele,El mi-a ramas credincios TOT TIMPUL.
 Ce faci in criza?
Cazi deznadajduit la pamant sau alegi sa il glorifici pe Dumnezeu?
  Cred ca a doua varianata e mai buna.Lauda-l  si vei vedea efectul.Nu te lasa infrant,ci mai degraba lasa-te in mana Olarului si vei vedea cum te va prelucra...TOTUL E SA ACCEPTI ACEASTA PRELUCRARE !


                    Va doresc o zi minunata si astazi !!!!


4 iulie 2011

Fii binecuvantata,AMERICA !!!!

Si pentru ca  multi din cei dragi ai nostri locuiesc peste ocean,urez pe  aceasta cale , tuturor rudelor,prietenilor si tuturor cititorilor mei de peste ocean,un "LA MULTI ANI" !
Va doresc in continuare multe binecuvantari din partea Domnului si fie ca EL sa binecuvinteze familiile voastre si intreaga  AMERICA !!!

Prietenul meu...

PRIETENIA......!!!!!
....un cuvant pe care il rostim foarte usor....dar pe care multi dintre noi nu ii inteleg adevaratul sens al cuvantului.A fii prieten cu cineva ..inseamna mai mult decat a te cunoaste cu aceea persoana, mai mult decat a sta de vorba sau a iesi la o cafea....
Prieten adevarat insemna mult mai mult.....si sincer ma intreb daca mai exista asa ceva....???
Eu zic ca da....!!!!
....atata timp cat oferi si tu la randul tau sincer  acest lucru, atata timp cat esti in stare sa te sacrifici in anumite situatii pentru un prieten,sa renunti la tine...chiar daca uneori este in dezanvantajul tau ...doar pentru a-ti ajuta prietenul,atata timp cat oferi ajutor fara a astepta in schimb nimic...atunci poti beneficia si tu la randul tau de o prietenie sincera.
 Oferi dragostea ta neconditionata,oferi  timpul tau,oferi totul...fara sa astepti nimic in schimb!!!!!

Avem timp pentru toate. Să dormim,să alergăm în dreapta şi în stânga,
să regretăm ce-am greşit şi să greşim din nou,
să-i judecăm pe alţii şi să ne absolvim pe noi înşine,
avem timp să citim şi să scriem,
să corectăm ce-am scris, să regretăm ce-am scris,
avem timp să facem proiecte şi să nu le respectăm,
avem timp să ne facem iluzii
şi să răscolim prin cenuşa lor mai târziu.
Avem timp pentru ambiţii şi boli,
să învinovăţim destinul şi amănuntele,
avem timp să privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp să ne-alungăm întrebările,
să amânăm răspunsurile,
avem timp să sfărâmăm un vis şi să-l reinventăm,
avem timp să ne facem prieteni, să-i pierdem,
avem timp să primim lecţii şi să le uităm după-aceea,
avem timp să primim daruri şi să nu le-nţelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp pentru puţină tandreţe.
..spunea Octavian Paler
       Un prieten e o persoana care stie totul despre tine…..
si totusi te iubeste asa cum esti...cu calitati si cu defecte .





3 iulie 2011

Orice lucru se plateste odata !

Astazi....am invatat o lectie foarte buna!
...si chiar la biserica a fost un mesaj foarte bun....multi credem ca Dumnezeu nu este chiar asa de chitibusar...si nu este chiar atat de nemilos..daca pot sa ii spun asa.
   Undeva,un frate a stat de vorba cu pastorul din biserica,si  l-a intrebat daca o viata intrega  a facut ce este bine....dar a mai avut si el ca tot omul si momente  in care a cazut de pe cale...si poate cateva minute de neveghere...
    -Crezi  ca Dumnezeu e chiar asa de rau.....? crezi ca ma va judeca pentru cateva minute ...? nu tine cont de toti anii mei in care am stat pe calea LUI...?....ce sunt minutele acelea...in comparatie cu toti anii mei in care l-am slujit?
   Pastorul il privi lung,dupa care ii raspunse:
   -DA...DUMNEZEU TE VA JUDECA ,pentru ca El nu te va judeca pentru anii in care l-ai slujit...ci pentru acele minute vei sta in fata Lui la judecata !

  Cam asa am patit si eu azi.....Veneam de la biserica,linistita,viteza legala...fara sa incalc regulile.Am oprit la un magazin sa isi i-a copilul ceva...dupa care m-am urcat din nou la volanul masinii....dar am inceput sa calc acceleratia.....si  asta in conditiile in care mai aveam 500 m pana acasa....
De ce....????nici eu nu stiu.... poate ca sa invat o lectie ....
Pana acolo am condus precaut....tot drumul....dar aproape de casa....am lasat regulile  de o parte si  in 500 de metri ,am incalcat 4 reguli...majore.Bineinteles....atunci a trebuit sa apara si politia....ca sa vada tot...
.
  M-au oprit...au verificat actele...si bineinteles mi-au spus  daca stiu ce   am fost oprita.....
Normal ca stiam......!!!
Este lesne de inteles ce a urmat....dar multumesc lui Dumnezeu ca am gasit niste oameni intelegatori si nu mi-au luat carnetul...dar pedeapsa tot am primit....
......este exact ceea ce spuneam.....
Ce folos ca am condus precaut tot drumul?....Nu au putut tine cont si ei.....de lucrul acesta...?
 NU.....
 Eu am fost pedepsita pentru acele sute de metri in care am incalcat regulile !!!!!

Daca pentru asta am platit amenda......ca sa invat mai bine lectia.....atunci ii multumesc Domnului !