Versetul zilei

27 mai 2011

Simina-Binecuvantat sa fii

O zi minunata !

A iubi pe HRISTOS este o ocupatie care iti cere tot timpul.(Richard Wurmbrand)

O zi binecuvantata va doresc  !!!!

Ai curajul de a spune "NU"

    De multe ori din prea bun simt ...sau din alte motive....nu avem curajul de a spune "NU" unor lucruri care nu ne fac placere .Cuvantul "DA"..este un cuvant mic...dar care ne poate aduce atatea probleme.Ne trezim la sfarsitul zilei epuizati si te simti ca si cum toata lumea a tras de tine.Ai spus DA anumitor lucruri  indiferent daca connvingerile tale erau altele.Citisem undeva o fraza pe care am retinut-o:
"Faptul de a spune DA,va  duce la pierderea identitatii,pe cand NU...defineste personalitatea"

"Prin credinta ,Moise cand s-a facut mare ,n-a vrut sa fie numit fiul fiicei lui Faraon." Evrei 11:24

Moise a avut aceasta tarie  de a spune NU,indiferent de consecinte.Si astazi, noi ca si crestini trebuie sa avem aceasta tarie de a spune NU anumitor lucruri...indiferent de consecinte. Bineinteles ...acum nu trebuie sa devenim un "Gica contra" la toate..devenind astfel negativisti...dar trebuie sa AVEM CURAJUL atunci cand consideram ca trebuie sa spunem NU....s-o facem cu tarie.
  Fiecare NU spus lucrurilor care nu  sunt pe placul lui Dumnezeu si de fapt nu ne folosesc la nimic bun...de fapt este un DA spus din inima lui Dumnezeu ...cred ca intelegeti  ce am vrut sa spun.
  Si daca vrem sa stim caror lucruri trebuie sa spunem NU HOTARAT......cititi Galateni 5:19-21...si acolo gasim  multe din lucrurile care nu il cinstesc pe Domnul si din pacate sunt lucruri carora nu avem puterea sa spunem NU de fiecare data.

OAMENII CU BUN SIMT ,STIU CAND SA SPUNA "NU"


24 mai 2011

                     O seară binecuvântată să aveți !!

"Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?

 ....Şi crezi tu, omule, care judeci pe cei ce săvârşesc astfel de lucruri, şi pe care le faci şi tu, că vei scăpa de judecata lui Dumnezeu? Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Romani 2:3-4


   De-atâtea ori în viață  NOI suntem pe primul plan...și de fapt cam asta este tendința în ziua de azi..În toate lucrurile  căutăm ca "NOUĂ" să ne fie bine ..în rest....prea puțin ne interesează de ce zic cei din jur...de ce simt cei de lângă noi....În dorința să ne fie doar nouă bine...de multe ori suntem în stare să încălcăm anumite reguli,anumite standarde și de multe ori anumite porunci lăsate de Dumnezeu. Și cu toate astea ...de multe ori suntem uimiți că "TOTUȘI...Dumnezeu ne iubește asa cum suntem și ne arată asta prin bunătatea lui care este revărsată asupra noastră"
   E un miracol, să știi ca l-ai întristat pe Dumnezeu ..și cu toate astea...EL îți arată DOAR BUNĂTATE...deși nu ai nici un merit.....și atunci ne întrebăm .....DE CE....?
  NICI UNUL !!!!
  DA...NICIUNUL... acesta este DUMNEZEU !
Este un mod prin care EL  ne mai dă o șansă de a ne pocăi de toate păcatele noastre.
  Este modul prin care Dumnezeu ne spune..."ÎNCĂ TE MAI IUBESC FIUL MEU"..."ÎNCĂ TE MAI IUBESC FIICA MEA"
    Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? 
Tu cum răsplătești bunătatea lui Dumnezeu?
Ce faci cu timpul tău  și cât din El  rezervi  Domnului?
  Citeam astăzi un editorial care mi-a plăcut foarte mult..iar printre altele spunea:


"Un american şi-a îndemnat prietenul, care tocmai sosise în Suedia din Tailanda, „Grăbeşte-te, trebuie să prindem autobuzul!" Odată urcaţi în autobuz, fericitul suedez a spus: „Am cîştigat trei minute". Tailandezul l-a întrebat, „Cei ai de gînd să faci cu ele?"


Oamenii din tările  avansate nu au nici un răspuns la această întrebare.Generația noastră a uitat cum mai este mersul pe jos. Ea știe doar să conducă automobilul și să alerge.
Isus nu a alergat NICIODATĂ ! El doar a umblat. Și pe vremea Lui existau cu sigurantă și alte mijloace de transport...dar nu citim nicăieri că El le-ar fi folosit.O singură dată este scris că a călărit dar și atunci un biet animal ,un măgăruș...care are o viteză....știm cu toții...


Wurmbrand spunea:
Facem bine când economisim minutele ,cu condiția să le folosim bine. Fiecare minut este o perlă,dar adesea ne dăm seama prea târziu de valoarea ei....
Un om care trăiește  șaptezeci de ani  va răspunde înaintea lui Dumnezeu de treizeci și șapte de milioane de minute" 


De câte minute risipite în vânt și  fără rost voi da socoteala atât eu cât și tu dragul meu.....????



  "Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?