Versetul zilei

12 martie 2011

POVESTEA ŞORICELULUI


  Stateam si citeam azi o istorioara care mi-a dat de gandit.
M-am hotarat sa  o impartasesc cu voi.

   Un şoricel privi din crăpătura sa din perete şi îi văzu pe ţăran şi pe nevasta acestuia deschizând un pachet.
-Ce mâncare să fi adus oare? se întrebă şoricelul… Cu groază îşi dădu repede seama că era o capcană.
    Şoricelul se strecură cu mare grijă în curtea animalelor şi dădu alarma:
-E o capcană în casă, e o capcană în casă!
Găina cotcodăci şi se înfoie, ridică apoi capul şi îi spuse:
-Domnule Şoarece, vad bine că acest lucru te afectează, dar pentru mine el nu are nici o relevanţă.
-Nu pot permite ca acest lucru să mă afecteze.
Şoricelul se întoarse atunci înspre porc şi îi spuse:
-E o capcană în casă, e o capcană în casă!
Porcului îi fu milă de el, dar răspunse:
-Îmi pare foarte, foarte rău, Domnule Şoarece, dar tot ce pot să fac este să mă rog. Te asigur că te vei găsi în rugăciunile mele.  
   Şoricelul merse atunci la vacă şi îi spuse:
-E o capcană în casă, e o capcană în casă!
Vaca îi spuse:
-Vai! Domnule Şoarece, îmi pare foarte rău pentru tine, dar chiar nu este o urgenţă pentru mine.
   Şi aşa se întoarse şoricelul în casă, cu capul plecat şi cât se   poate de amărât, pentru a înfrunta de unul singur capcana pusă de ţăran.În chiar noaptea aceea în casă se auzi un zgomot … Cum ar fi zgomotul produs de o capcana în care s-a prins un şoricel.
   Nevasta ţăranului se repezi să vadă ce s-a prins. Pe întuneric, ea nu îşi dădu seama că în capcană îşi prinsese coada un şarpe veninos.
Şarpele o muşcă pe nevasta ţăranului. Ţăranul o duse cât putu de repede la spital, dar când o aduse acasă, ea mai avea încă febră. 
   Oricine ştie că cel mai bun tratament împotriva febrei este supa proaspătă de pui, aşa că ţăranul luă un cuţit şi se duse în curtea păsărilor, ca să facă rost de principalul ingredient pentru supă.Dar nevasta lui nu se însănătoşi, aşa că prietenele şi vecinele ei veniră să o îngrijească şi stăteau cu ea mai toată ziua.  Pentru a le da de mâncare, ţăranul fu nevoit să taie porcul.
   Nevasta ţăranului nu se mai însănătoşi şi muri la scurt timp.La înmormântare veni multă lume, iar ţăranul trebui să taie şi vaca pentru a-i hrăni pe toţi.
Şoricelul se uita din crăpătura lui din perete, cuprins de tristeţe.

   De multe ori si noi intalnim sau auzim poate ca multi dintre prieteni nostri au   probleme.E dificil sa te bagi in problemele altora,dar cateodata este atat de necesar ajutorul tau.  Aşa că data viitoare când auzi că cineva se confruntă cu o problemă şi tu ai impresia că acest lucru nu te priveşte, adu-ţi aminte:
   Când unul dintre noi este ameninţat, cu toţii suntem expuşi unui risc. Suntem cu toţii implicaţi în această călătorie numită VIATA. Trebuie să avem grijă unii de alţii şi să facem un efort în plus pentru a ne încuraja unii pe alţii      
                     Va doresc o zi minunata !!!

10 martie 2011

“VREAU LINIŞTE!"

    Sunt obosit de atâta muncă şi de văzut aceeaşi oameni în drum spre serviciu. Ajung acasă şi nevastă-mea serveşte acelaşi fel de mâncare la cină. Vreau să intru în baie, apoi să intru în camera mea, să mă întind în pat şi să stau liniştit la televizor, dar fiica mea nu mă lasă, pentru că vrea să se joace cu mine; nu inţelege că SUNT OBOSIT.


    Şi tatăl meu mă deranjează câteodată, soţia mea la fel, ... şi între nevastă, fiică şi tată, încep să înebunesc.


“VREAU LINIŞTE!"
        Unicul lucru bun este somnul, când închid ochii mă liniştesc şi parcă uit de toţi şi toate.


- Salut, vin pentru tine.
- Cine eşti? Cum ai intrat?
- M-a trimis Dumnezeu după tine. Mi-a spus să-ţi ascult plângerile şi... ai dreptate! A venit timpul să te odihneşti.
- Asta nu este posibil, pentru asta ar trebui să mor...
- Asa este, vei muri. Nu ai să mai întâlneşti aceeaşi oameni, nici nu mai trebuie să-ţi suporţi nevasta veşnic nemulţumită, nici pe micuţa ta fiică, nici să asculţi sfaturile tatălui tău.
- Dar ce se va intampla cu totul, cu serviciul meu....?
- Nu-ţi fă probleme, la firma unde lucrezi tu au găsit pe altcineva; şi acesta este foarte fericit, pentru că nu avea servici.
- Şi sotia mea, copilul meu?
- Soţia ta a întâlnit un bărbat bun, care o respectă şi o admiră pentru calităţile sale, şi are răbdare s-o asculte cu plăcere, fără să-i reproşeze nimic. Şi-n plus, are grijă de fiica ta, o iubeşte mult ca şi cum ar fi fost a lui, mai
ales că el este steril; şi oricât de obosit ar veni de la serviciu, are răbdare să se joace cu ea şi sunt foarte fericiţi.
- Nu, nu pot să mor...
- Îmi pare rău dar decizia a fost luată.
- Dar asta înseamnă că nu-mi mai pot săruta fiica niciodată, că nu-i mai pot spune "TE IUBESC" soţiei mele şi nici nu îmi mai pot îmbrăţisa tatăl. Nu, nu vreau să mor, vreau să trăiesc, nu vreau să mor încă...
- Dar, nu asta doreai? . . . . ODIHNĂ. Acum te poţi odihni etern; dormi pentru veşnicie.
- Nu, nu vreau, te rog, Dumnezeule...!
- Ce ai iubitule? Ai un coşmar? îmi şopti soţia mea, trezindu-mă.
- Nu . . . nu a fost un coşmar..." a fost încă o şansă"







Legenda ghiocelului !!!!

Va doresc o viata senina ca primavara insotita de multe bucurii !!!!! 


   A fost odata o raza de soare – era chiar fata cea mai mica si rasfatata a astrului luminos. Si tocmai pentru ca era cea mai mica si mai rasfatata, tatal ei o lasa sa zburde pe unde ii dorea inima. Si iata ca, intr-o buna zi, raza de soare a hotarat sa se plimbe intr-o gradina.      Acolo era Raiul pe pamant, nu altceva: flori care mai de care mai colorate si mai parfumate se unduiau sub adierea blanda a vanticelului cald de primavara!
-Ce-ar fi sa aleg eu o floare frumoasa pe care sa mi-o prind in par? a spus raza de soare. Si, repezita cum era, s-a napustit asupra gradinii, a cules o floare si s-a inaltat din nou in vazduh. 
Toate florile din gradina au privit mirate catre cer si au inceput sa murmure:
-Ati vazut-o? Era frumoasa? Avea rochie de aur? Ce floare o fi ales printesa?
-Cu siguranta ca a cules o un trandafir, a spus un trandafir mare, catifelat si rosu, pe care boabele de roua straluceau ca diamantele in soare.
-Ba eu cred ca a fost una dintre noi, a murmurat o lalea galbena, iar suratele ei dadeau din capete incantate.
-Nici vorba de asa ceva! Le-a retezat-o un crin mandru. A fost unul dintre frati mei. Nu vedeti ce frumosi si parfumati suntem?
Pana si o violeta mica, dar intr-adevar splendida, a sustinut ca raza de soare culesese o violeta, si nu altceva.
Numai intr-un colt cineva plangea. Era un ghiocel mic si firav, a carui codita fusese rupta de trena rochiei de aur a printesei.
   Cum raza de soare nu era departe, l-a auzit si i-a parut tare rau. Si a rostogolit pe obrajii ei de aur o lacrima ca o perla, care a cazut pe codita cea rupta a ghiocelului, vindecand-o pe data.
  Dar nu a fost numai atat. Printesa-raza de soare a venit langa ghiocel si i-a spus asa:
-Biata floricica firava, imi pare tare rau ca te-am facut sa suferi! Ce dorinta vrei sa-ti indeplinesc pentru a-mi repara greseala?
-Nu vreau nimic, a raspuns ghiocelul, lasandu-si frumosul capusor in jos.
-Nu vrei frumusetea trandafirului, parfumul crinului, stralucirea lalelei? a insistat raza de soare.
-Bine, a incuviintat ghiocelul. Daca vrei intr-adevar sa-mi faci un dar, da-mi voie sa rasar primul dintre toate florile, de sub zapada rece, iar parfumul meu abia simtit sa-i faca pe oameni sa se bucure si sa stie ca a venit primavara! 
   Si chiar asa a fost!!!!

  
  Raza de soare l-a sarutat pe ghiocel si vraja a fost facuta. Apoi a disparut in inaltul cerului, de unde venise.
  De atunci, ghiocelul este prima floare care ne zambeste dintre peticele de zapada in fiecare primavera, si toata lumea stie ca vremea cea urata este pe sfarsite.

9 martie 2011

Emma a fost operata !!!



Dupa cum stim,ieri Emma a fost operata .

Multumim lui Dumnezeu ca operatia a decurs foarte bine, nu au aparut complicatii si mana Lui a fost peste mana medicului.. sa ne rugam in continuare sa aline Domnul durerile de dupa operatie in special din seara si noaptea asta…sa poata dormi si sa treaca noaptea cu bine, totodata sa nu apara complicatii. Multumim pentru rugaciuni si incurajari si toata slava sa fie a Domnului! 
Cristi Repede


Bucurie in necazuri

Soon Ok Lee a fost prizoniera in Coreea de Nord din 1987 pana in 1992. Ea a devenit crestina dupa ce a fugit in Coreea de Sud. Cand l-a primit pe Cristos, ea a marturisit ceea ce vazuse si auzise despre crestini in inchisoare.

Erau lucruri simple, ca, exemplu acelor crestini care cantau in timp ce erau dusi sa fie executati. La acea data, ea nu intelegea si credea ca sunt nebuni. N-avea voie sa comunice cu ceilalti prizonieri asa ca n-a avut niciodata ocazia sa vorbeasca cu vreunul dintre crestini. Soon isi aminteste ca ii auzea rostind des cuvantul „Amin".

„Cat timp am fost in inchisoare, n-am vazut nici un crestin care sa se lepede de credinta lui. NICI UNUL! Cand taceau, gardienii deveneau furiosi si incepeau sa-i bata. Pe atunci nu intelegeam de ce isi risca vietile, cand puteau foarte usor sa zica „Nu cred!" si sa faca ce le cereau ofiterii. Chiar i-am vazut pe multi cantand imnuri crestine, in timp ce erau batuti din ce in ce mai tare. Ofiterii ii numeau nebuni si ii duceau pe scaunul electric. Multi au murit in acest fel."

Simplul fapt ca acei oameni cantau, a ramas in memoria lui Soon Ok Lee. Poate tocmai acest cantec al sfintilor a plantat prima samanta in sufletul ei si a condus-o spre Cristos.

In lume sunt foarte multi oameni curiosi sa vada ce inseamna crestinismul adevarat si de multe ori, la fel ca spionii, ei observa vietile credinciosilor pentru a vedea diferenta. Ei trag cu urechea. Privesc. Isi iau notite in minte.De fiecare data cand crestinii trec prin necazuri, acesti observatori tacuti spera de multe ori sa vada cum cad credinciosii, pentru a se asigura pe ei insisi ca pana la urma „crestinii sunt ca noi toti ceilalti."

Totusi, cand intr-o situatie dificila crestinii zambesc, ceilalti sunt nedumeriti. Cand crestinii bat din palme in loc sa planga, ceilalti raman uimiti. Cand ucenicii lui Cristos canta in mijlocul durerii si al suferintei, ceilalti sunt atrasi in mod inexplicabil.

Daca treci chiar acum printr-o incercare, sa stii ca ai o ocazie uriasa sa fii o marturie pentru Cristos. Roaga-te ca exemplul tau plin de bucurie sa-i inspire si sa-i atraga pe altii!


Stai si asculta !!!!!

    Linistea aduce cu ea  o mare putere.Uneori DUMNEZEU nu poate lucra prin noi sau pentru noi datorita activitatii noastre febrile. 
Într-adevar, Domnul a spus:"În liniste si odihna va fi mantuirea voastra, in seninatate si incredere va fi taria voastra.
   Un om care lucra mai demult intr-un depozit de gheata a pierdut un ceas in rumegus.A oferit o recompensa  si, cu toate ca mai multi oameni au scormonit rumegusul cu greblele, nu l-au putut gasi.Cand au plecat din cladire pentru masa de pranz,un baietel a intrat in depozitul de gheata si, după numai cateva minute, a iesit afara radiind de bucurie, cu ceasul in mana.Muncitorii l-au intrebat cum a reusit sa-l gaseasca si el a raspuns:
  "N-am facut decat sa ma intind pe rumegus si sa ascult si,in cele din urma ,am auzit ceasul ticăind." 


   Unii dintre noi am pierdut mai mult decat un ceas. Daca vom sta linistiti si vom asculta cu mare atentie,Domnul ne va vorbi si va arata exact unde ne-am pierdut puterea si biruinta a caror lipsa o simtim atat de dureros.
                                      O zi binecuvantata....!

8 martie 2011


   "Dumnezeu a creat omul frumos si el poate fi asemanat cu o bijuterie, care.. in timp se uzeaza...Tot Dumnezeu a lasat sa picure dragostea in om..ei bine, dragostea aceasta ce-i apartine numai Lui, dar care ne-o daruieste prin Har,odata asternuta in inima omului,acest om este si ramane vesnic o comoara...”

7 martie 2011

Emma va fi operata maine!



Dragi, tineri, prieteni si toti care cititi aceste randuri....


Va salutam cu har, pace si sanatate… sanatate pe care nu toti o au in aceste momente grele..
In urma accidentului EMMA a fost trasportata la o clinica de specialitate si va fi operata maine 8 Martie la coloana vertebrala.
Va invitam sa venim inaintea Domnului cu post si rugaciune. Domnul sa se atinga de ea si sa fie biruitoare in incercarea prin care trece.


 Articol preluat de pe :http://crestintotal.ro/
 postat de Emanuel Iacob   

              Un calduros "LA MULTI ANI " tuturor mamelor !!!!!

Dedicatie mamei mele !!!!





             O dedicatie pentru mama mea !!!!
             Mama mea cea care nu a obosit niciodata !!!!
     Nu a obosit  crescandu-ma, invatandu-ma,facand atatea sacrificii, rugandu-se pentru mine mereu zi si noapte .
     Pentru toate acestea vreau sa ii multumesc frumos si DUMNEZEU sa o ocroteasca mereu.

Mama

Mi-ai cântat cu glas de lacrimi, leganându-ma alene,
alinându-mi cu-al tau cântec lacrima ivita-n gene.

Si mi-ai plâns înfiorata cântecele duiosiei,
de-ai trezit în al meu suflet, cald, fiorul armoniei.

Mi-ai citit în ceasuri sfinte din Cazanii si Scriptura,
a lui Dumnezeu iubire ele-n inima-mi crescura.

În singuratatea serii, luminat de raza lunii,
m-ai facut sa simt puterea si odihna rugaciunii.

De durerea altor inimi te-am vazut plângând pe tine
si de-atuncea port durerea altora si eu în mine.

Pentru adevar întruna te-am vazut fara de teama
si de-atunci stiu c-adevarul e curaj si lupta, mama.

…A trecut în urma vremea si-ntr-o toamna grea, târzie,
m-a rapit de lânga tine lumea larga si pustie.

Ai varsat atunci, amare, mii de lacrimi în naframa
si cu inima zdrobita m-ai pierdut în zare, mama.

Mult umblai de-atunci prin lume, multe ochii mei vazura,
multe soapte ma chemara, multe vânturi ma batura,

dar, din mii de lucruri scumpe de fiinte si de nume,
tu-mi ramâi mereu fiinta cea mai mult iubita-n lume.

…Astazi tot strain si singur, si departe sunt de casa,
dar sunt fericit, maicuta, c-azi si tu esti credincioasa.

Si ca stiu c-odata-n ceruri, unde nu mai sunt suspine,
fericit voi fi-mpreuna, printre cei iubiti, cu tine.

Dumnezeu sa-ti daruiasca, scumpa mama, mângâiere,
mâna Lui sa-ti stearga ochii de-orice lacrimi de durere.

Sa-ti vad chipul totdeauna luminat de bucurie,
cea mai fericita mama, Doamne, mama mea sa fie.
 



   Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura    si sa-i de"michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de sirop de panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit,nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt intimplari real.

 Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt "activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se"desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa "pe mai tarziu".
Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt"activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa "absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.
 Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel,procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata "impanate".

Astfel, putem alege:
- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din
atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau
- folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile
din organism?...

De noi depinde...

CEAPA

In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea
aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.
Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca
totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti depierdut? Doar cateva cepe!!!!

  Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

  "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol...iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.

  Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor...si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine.

  Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

Si acum inca o nota

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.

  Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
 Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

  A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's
  Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare.   

In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.
  "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
   Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul
lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa)este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
  Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o  ingereaza(asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in  hotdog la meciurile de baseball!)

  Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.  Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.  De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
  Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi la care le-au fost retezate "mustatile''- radacinile , cu o portiune din bulb . Acolo , este deja portita deschisa ...



Alianta familiilor

Tâmplarul

    Un batrân tâmplar se afla în pragul pensionării.Era încă în putere de aceea patronul sau îl mai dorea la lucru în echipa sa.Cu toate acestea batrânul era hotarât sa se retragă,pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie.
Renunta la un salariu bunicel dar prefera linistea..
Cu parere de rau pentru pierderea unui meșter asa de priceput, patronul îi ceru să mai construiască doar o singura casă.
    Bătrânul accepta, însă nu mai punea suflet în ceea ce făcea.A chemat ajutoare nepricepute și  a folosit scânduri nepotrivite.Și lui îi era rusine de cum arata ultima lucrare.Când în cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada.
Îi darui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:
-  Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!
Tâmplarul rămase uimit.
Ce mare rușine!!!!!
Dacă ar fi știut că își zidește propria casă, atunci ar fi făcut-o cu totul altfel.




     Așa facem și noi în viața de zi cu zi !!!!
Ne construim viețile, punând în ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun.De fapt de cele mai multe ori nu ne interesează prea mult.Habar nu avem că ceea ce plantăm acum,aceea va fi și recolta noastră.Apoi, cu uimire, realizăm că nu este ceea ce ne-am fi dorit. Însă nu  putem întoarce înapoi timpul. 
Ia aminte! Tu ești tâmplarul. În fiecare zi bați un cui, așezi o scândură sau ridici un perete. Viața e întocmai cum ți-o clădești.

Alegerea pe care o faci azi, zidește casa în care vei locui mâine.
Deci nu uita:  orice  lucru faci ...fă-l ca pentru Domnul !!!

6 martie 2011

BIBLIA

       Cel ce citeşte Biblia şi o trăieşte, are o viaţă curată, o viaţă paşnică în familie şi o viaţă demnă în societate. Cel ce o dispreţuieşte, trăind în desfrau îşi destramă căminul prin beţii, îşi nenoroceşte copiii şi soţia, ajunge în zdrenţe şi în noroiul şanţului. Care din aceştia doi dă dovadă de prostie? Pe scena lumii s-au ridicat bărbaţi de seamă, cu renume mondial, stimaţi şi preţuiţi nu numai în timpul vieţii, ci şi după moarte, care au citit Biblia şi au fost adanc credincioşi. Despre Newton, descoperitorul gravităţii, se spune că întotdeauna, cand rostea Numele lui Dumnezeu, îşi ridica pălăria de pe cap în semn de reverenţă. Dau aici mai jos afirmaţiile unora din ei, ca cei înţelepţi să vadă că nu numai proştii cred.
GALILEO GALILEI, cunoscutul astronom, fizician şi matematician, declară într-o scrisoare că: "Sfanta Scriptură nu poate niciodată să mintă sau să rătăcească. Adevărurile ei sunt absolute şi neîndoielnice."
Sir WALTER SCOTT, celebrul romancier englez, cand era pe patul de moarte, a rugat pe ginerele său, Lockhart, să-i citească ceva din carte.
 - "Din care carte?" a întrebat Lockhart, privind la cele 20.000 de volume, care acopereau pereţii.
 - "Nu există decît o singură carte: Biblia!" răspunse Scott.
LORDUL BYRON, ilustru poet englez a lăsat pe Biblia sa următoarea inscripţie: "În această prea sfantă Carte se cuprinde taina tuturor tainelor. Fericiţi sunt acei muritori, cărora Dumnezeu le-a dat darul de a auzi, de a citi, de a rosti o rugăciune şi de a primi cu umilinţă cuvintele acestei cărţi. Fericiţi cei care sunt în stare să deschidă poarta şi să meargă cu hotărare, pe calea arătată de ea. Iar cei ce o citesc numai ca să se îndoiască de spusele ei, sau să le dispreţuiască, aceia mai bine nu s-ar fi născut."
GARIBALDI, marele patriot italian, în timp ce lupta pentru eliberarea Italiei, de sub puterea papală şi a Austriei, scria lui Earl de Shaftesbury: "Cel mai bun din aliaţi, pe care ni-l puteţi procura, e Biblia, care ne va aduce realitatea eliberării."
JEAN REVILLE, într-un eseu publicat în "Revue des deux Mondes" 1864, spune: "Într-o zi, la o întrunire, a fost pusă problema: ce carte ar fi mai bine să ia cu el în celulă, un om care a fost condamnat pe viaţă, dacă i s-ar permite să ia o singură carte. La întrunire erau catolici, protestanţi, filozofi şi chiar materialişti. Toţi au fost de acord că ar alege numai Biblia."

Si exemplele pot continua......Fie ca si noi sa alegem BIBLIA ca singura noastra carte in care sa ne adancim gandurile,pentru ca doar acolo vom gasi tot ceea ceea avem nevoie ca hrana spirituala.
Pace tuturor si sa aveti o zi frumoasa ,plina de binecuvantari!