Versetul zilei

12 februarie 2011

Tu ce alegi ???


“Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorîndu-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?”
Matei 6 : 27

    De-atâtea ori am auzit acest verset sau l-am citit chiar noi în Scriptură,dar nu știu câți dintre noi am lăsat să pătrundă în inima noastră cu-adevărat și câți  dintre noi  ne-am lăsat în Mâna lui Dumnezeu?
Cîți dintre noi ne-am lăsat eliberați de acest obicei de a ne îngrijora?

   Adevărul este, că indiferent cât de mari sunt problemele tale și  indiferent de cantitatea  grijilor pe care ți le faci încercând să găsești o soluție pentru rezolvarea lor…problemele tale nu își vor găsi  rezolvare.Cu sigurantă fiecare am avut sau mai avem încă momente când ne trezim noaptea cuprinși de gânduri și încercăm să găsim soluție la toate lucrurile care ne frământă??? Dar  personal,atunci când am făcut acest lucru,nu imi amintesc...niciodată să fi găsit eu rezolvare la vreuna dintre probleme și cred că nici tu dragul meu.În schimb, îngrijorarea ne-a furat somnul, sănătatea și la mulți dintre noi  poate chiar ani buni din viață.

…..care dintre voi poate să aduge măcar un cot..?
   Dacă vrei ca binecuvântările lui Dumnezeu să fie revărsate peste tine,dacă vrei să fii vindecat,dacă vrei să fii întărit  și eliberat,dacă vrei ca problema ta să fie rezolvată ,adu-o înaintea Domnului  si nu încerca tu să îi găsești rezolvare,pentru că nu vei reuși.

   Prieten drag, atunci când te îngrijorezi, de fapt, tu ii dai voie diavolului să se strecoare în mintea ta,și nu faci altceva decît dai “liber” de a pătrunde în viața ta.

   Însă dacă  refuzi să te îngrijorezi, punându-ți încrederea în Dumnezeu  și predându-i LUI  toate îngrijorările tale vei vedea cum fiecare problemă fie ea cât de mică sau mare,fie ușoară sau grea, Dumnezeu va aduce rezolvare.

              Pentru DUMNEZEU  nimic nu este prea greu !!!!

10 februarie 2011

Ruga mea

     O singura rugaciune am: "DOAMNE SA  NU MA LASI  NICIODATA SA  FIU MULTUMITA DE MINE INSUMI !"

9 februarie 2011

ÎNDRĂZNEALĂ SFÂNTĂ ŞI AUTORITATE SPIRITUALĂ


 Cu cât mai mult timp petrece o persoană cu Isus, cu atât mai mult aceasta devine ca Cristos, în puritate, sfinţenie şi dragoste. În rezultat,umblarea sa curată produce în ea o mare îndrăzneală pentru Dumnezeu.
Scriptura spune: „Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăzneşte ca un leu tânăr” (Proverbe28:1). Cuvântul pentru îndrăzneşte în acest verset semnifică „sigur, încredinţat.”
Anume acest fel de îndrăzneală au văzut fruntaşii sinagogii în Petru şi Ioan în timp ce aceştia slujeau  ( Fapte 4:1-2).

   În capitolul anterior (Fapte 3) Petru şi Ioan s-au rugat pentru un cerşetorolog şi el a fost imediat vindecat. Vindecarea a produs o mare agitaţie prin tot templul, şi printr-o încercare de a-i opri pe ucenici de la împărtăşirea credinţei în Cristos, liderii religioşi i-au arestat şi i-au adus în faţa judecăţii publice.

   Petru şi Ioan s-au întâlnit cu conducătorii sinagogii, dar Biblia nu ne oferă prea multe detalii despre această scenă în Fapte 4. Cu toate acestea, pot să vă asigur că liderii religioşi au orchestrat totul să fie cu pompă şi ceremonie. Mai întâi, demnitarii, în mod solemn, şi-au luat locul pe scaunele catifelate. Apoi au urmat rudele marilor preoţi. În sfârşit, într-un moment de anticipare tăcută, marii preoţi au păşit trufaş. Toţi s-au închinat în timp ce preoţii treceau pe alături, mergând cu aroganţă prin sală până la scaunul de judecată.

  Toate acestea aveau scopul de a-i intimida pe Petru şi Ioan. Dar ucenicii n-au fost intimidaţi deloc. Ei fuseseră cu Isus prea mult timp. Mi-l imaginez pePetru gândindu-se: „Să se înceapă odată această întrunire. Daţi-mi doar amvonul şi eliberaţi-mă. Am un cuvânt de la Dumnezeu pentru această adunare. Îţi mulţumesc, Isus, pentru că-mi permiţi să predic Numele Tău acestor oameni care merg împotriva lui Cristos.” Fapte 4:8 încep cu:„Atunci Petru, plin de Duhul Sfânt...” şi aceasta îmi sugerează faptul că el nu avea de gând să citească o prelegere. Petru era un om nebun după Isus şi plin de Duhul Sfânt.

  Slujitorii lui Dumnezeu sunt în siguranţă în identitatea lor în Cristos şi ei stau încrezători în neprihănirea lui Isus. De aceea, ei nu au nimic de ascuns; ei pot sta în faţa oricui cu o conştiinţă curată.
                                                    David Wilkerson

Nadejdi înselatoare...?????

    In ziua cand ne-am hotarat sa ne predam viata Domnului,fiecare din noi am ales un drum nou,am ales sa ne urcam in trenul care ne duce spre TARA CEREASCA.
    Am pornit cu aceasta nadejde noua la drum  exact cum spune ap. Pavel catre Filipeni in cap.3..."alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus".
    Fiecare din noi traim cu aceasta nadejde, ca intr-o zi vom fi impreuna cu Domnul,ca vom petrece vesnicia alaturi de EL si impreuna ne vom bucura de tot ceea ce El ne-a pregatit,si cred ca este cel mai minunat lucru si asteptam cu nerabdare aceasta zi.
    Dar stau si ma intreb.... ce se va intampla  daca toate acestea nu sunt decat niste nadejdi inselatoare,care nu vor duce la nimic....?
   Inainte de toate as vrea sa ne uitam in Scriptura in cartea Ieremia  capitolul 7  vers.7 si 8
"....numai aşa vă voi lăsa să locuiţi în locul acesta, în ţara pe care am dat-o părinţilor voştri, din veşnicie în veşnicie
Dar iată că voi vă hrăniţi cu nădejdi înşelătoare, care nu slujesc la nimic."
atentie....NADEJDI INSELATOARE CARE NU DUC LA NIMIC !?
De ce nu duc la nimic...????...pentru ca:
1.Traim dupa impulsul firii (vers.9)
Cum? Furaţi, ucideţi, preacurviţi, juraţi strâmb, aduceţi tămâie lui Baal, mergeţi după alţi dumnezei pe care nu-i cunoaşteţi!...
2.Savarsim uraciunile lumii (vers. 10)
Şi apoi veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, în Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu şi ziceţi: ,Suntem izbăviţi!'... ca iarăşi să faceţi toate aceste urâciuni!
3.Facem din Casa Domnului o pestera de talhari (vers. 11)
Este Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu, o peşteră de tâlhari înaintea voastră?' ,Eu însumi văd lucrul acesta, zice Domnul!"
4.Suntem plini de rautate (vers. 12)
Duceţi-vă dar la locul care-Mi fusese închinat la Silo, unde pusesem să locuiască odinioară Numele Meu, şi vedeţi ce i-am făcut, din pricina răutăţii poporului Meu Israel!
5.NU ascultam de Domnul (vers. 13)
"Şi acum, fiindcă aţi făcut toate aceste fapte, zice Domnul, fiindcă v-am vorbit dis-de-dimineaţă, şi n-aţi ascultat, fiindcă v-am chemat şi n-aţi răspuns...
Ce fel de nadejde ai tu dragul meu?
Cu ce fel de nadejde traiesc eu?
Ce se va intampla daca o viata ne-am mintit pe noi insine..?...pentru ca pe Dumnezeu nu avem cum sa il mintim!!!
Ce vom face daca suntem si noi printre acesti oameni care traiesc dupa bunul plac?
Un singur raspuns are Domnul pentru noi in vers. 19-20
"Pe Mine Mă mânie ei oare? zice Domnul; nu pe ei înşişi, spre ruşinea lor?
De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Iată, mânia şi urgia Mea se vor vărsa peste locul acesta, peste oameni şi dobitoace, peste copacii de pe câmp şi peste roadele pământului; şi va arde, şi nu se va stinge."
..iar in vers. 15 spune :
Şi vă voi lepăda de la Faţa Mea, cum am lepădat pe toţi fraţii voştri, pe toată sămânţa lui Efraim!"
     Ma rog Domnului sa ne dea intelepciune ,pentru a ne  face o cercetare a vietii noastre si fie ca viata noastra sa nu o  traim cu  aceste nadejdi inselatoare ...PENTRU CA NU DUC LA NIMIC.....cu atat mai putin la destinatia spre care am pornit.
....iar daca trenul in care te-ai urcat sa te duca acolo....si-a schimbat destinatia....vezi ca urmeaza prima gara sau poate fi  doar o halta...nu rata ocazia...COBOARA DIN EL....SI CAUTA TRENUL POTRIVIT CARE DUCE SPRE  PATRIA CEREASCA.
                             Fiti binecuvantati de Domnul !


7 februarie 2011


.....Cautam mereu o Tara dincolo de stele
    Un Sfant Locas precum demult profetii-au spus
    Un Paradis fara de lacrimi si durere
    Unde Imparat,unde Imparat va fi ISUS !!!!

Stiati ca.....

... Patru din cinci americani cred ca Biblia este Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu, dar mai mult de jumatate dintre acestia o citesc mai putin de o data pe luna?

 ....1.000 de persoane renunta zilnic la fumat? Vrei sa afli cum? Prin moarte.

   . ..Sistemul arterial al balenei albastre este atat de mare încat si un leopard s-ar putea tarî prin el?

. . .Sase din zece adolescenti cred în astrologi? Fii printre ceilalti patru care nu cred!

... Un institut de cercetare al termitelor din China cere oamenilor sa manance termite? Datorita faptului ca aceste termite nu se îmbolnavesc niciodata, institutul considera ca acestea au valoare medicinala.

 . .. Daca vei apuca varsta de 70 de ani, înseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde?

 . .. Opt din zece americani spun ca sunt crestini, dar numai patru din zece stiu ca Isus a rostit Predica de pe Munte?

 ... .Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h?

...Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri? Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri într-o viata de om.

...Tantarii sunt de doua ori mai atrasi de culoarea albastra decat de orice alta culoare?

...Islanda vinde excedentul de electricitate Europei, folosind cel mai mare cablu electric subacvatic?

...În anul 3.000 Î.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le scoteau în evidenta colorandu-le cu vopsea albastra?

..Cea mai grozava colectie din Europa de icoane pe sticla se afla in muzeul de la biserica din comuna Sibiel, muzeu fondat de preotul Zosim Oancea.

..Printre cele mai mari mamifere de pe pamant sunt elefantii, care in pofida greutatii lor de aprox. 4,5 tone, au un mers foarte silentios.

..Faxul a fost inventat in 1843 de Alexander Bain si a inceput sa fie utilizat de abia in 1964. In prezent, odata cu dezvoltarea internetului, cea mai folosita metoda de transmitere a informatiilor scrise este posta electronica (e-mail)

..Conductele de gaz si de apã, atrag fulgerele. Pentru preintâmpinarea unor eventuale necazuri, este bine ca în timpul furtunilor sã tineti usile si geamurile închise.

....S.U.A. au trimis doua vehicole teleghidate pe planeta Marte, pentru investigatii ample privind subsolul, solul si atmosfera acestei planete.

...Lista oficiala de cuvinte, LOC 2000, realizata dupa DEX cuprinde 536708 cuvinte cu 2-15 litere. Cele mai frecvente cuvinte au 10 litere iar cele mai rare au 2 litere.

...In anul 1962 lumea a fost in pericolul unui razboi nuclear.Hrusciov a hotarat ca U.R.S.S. sa-si retraga rachetele nucleare din Cuba concomitent cu retragerea rachetelor S.U.A. din Turcia. Astfel pericolul izbucnirii unui razboi nuclear a fost indepartat.


Daca nu am stiut...acum ,cu siguranta vom stii...si eu...si voi.

                              O zi frumoasa !

6 februarie 2011

Bună dimineaţa !




    
   Dar eu voi cânta puterea Ta dis -de -dimineată,voi laudă bunătatea TA.Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine,un adăpost în ziua necazului meu.                                                                              Psalmii 59:16


                           O zi binecuvântată de Domnul !

Fără violenţa !


     Klemens Maria Hofbauer, apostolul Vienei, îi iubea nespus de mult pe săraci. Într-o zi merse într-un salon de oaspeţi pentru a cerşi bani pentru cei nevoiaşi. Ajunse şi la un bărbat care ura tot ceea ce avea legătură cu Biserica. El i se adresă lui Klemens spunându-i :
   "Cum de ai curajul să-mi ceri bani?" Şi-l scuipă pe preot. Acesta îşi scoase batista din buzunar cu calm, se şterse pe faţă, apoi spuse cu modestie: "Asta a fost pentru mine. Acum însă daţi-mi ceva, vă rog, şi pentru cei nevoiaşi". Şi-i întinse pălăria.
    Fiind impresionat de gestul preotului, bărbatul îi dărui toţi bani pe care îi avea la el.