Versetul zilei

20 ianuarie 2011

Dragostea!

"Staruiti in dragostea frateasca"   Evrei 13:1

     Dragostea pentru  fratii nostri, demonstreaza  daca in viata noastra  a avut loc vreo  schimbare,in urma  cunoasterii lui Dumnezeu.
 "Noi stim ca am trecut din moarte la viata,pentru ca iubim pe frati"......1 Ioan 3:14
...ca atare DRAGOSTEA este semnul dupa care se recunoaste un credincios.Indemnul acesta din ep.Evrei era  adresat evreilor,pentru ca dragostea lor era in pericol sa se raceasca din cauza prigoanei si a multimii de necazuri.Acest lucru i-a facut sa se gandeasca doar la ei.
Si noi trecem cam prin aceeasi perioada....."..in zilele de pe urma ,dragostea celor mai multi se va raci..."
   In ziua de azi,trecand prin starea de criza ,care a pus amprenta pe lumea intreaga,suntem tentati sa ne gandim doar la noi.Asa cum avem noi probleme si neajunsuri,sa stiti ca  si cei de langa noi au, si poate ale lor greutati sunt mai mari...ne-am intrebat asta.Sa-i incredintam totul Domnului,si numai EL ne va ajuta si ne va da intelepciune sa luam parte la necazurile si nevoile celor din jur.
   Poate ca ai fost dezamagit de vreun frate de al tau in credinta,te-a jicnit,te-a umilit....nu uita...acum este momentul cel mai oportun sa ii demonstrezi Domnului ,tie si celor din jurul tau...CA POTI IERTA,ba mai mult SA IL IUBESTI asa cum este el.
    Domnul a promis binecuvantare si pace ,doar acolo unde este dragoste si unitate intre frati....2 Petru 1:7..."unde este dragoste frateasca FARA FATARNICIE(neprefacuta)acolo este o inima curata deoarece izvoraste din slava lui Dumnezeu"

Cateva lucruri bune de retinut !



Doctorul OU
Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii. El contine aproape toate vitaminele si microelementele necesare pentru intarirea sanatatii. Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament.
Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina, biotina si acid folic. Dupa cantitatea de vitamina D, de care ducem lipsa aproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In ou se afla combinatia optima de microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste fermenti cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.
Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa incepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri, ca sa nu epuizam pancreasul si tractul digestiv, care inca nu "s-au trezit"


Leacuri cu coaja de ou
Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza la batrani. Cercetarile medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de metabolism, este indispensabil in activitatea corecta a sistemului nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura PH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o stare de sanatate buna.
Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In vvnatura exista doua feluri de asemenea calciu - in corali si in coaja de ou. Atata timp cat in  Romania  nu exista corali, ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilor de ou, care contin aproape 90% din elementul-minune calciu.

Preparate din coaja de ou

* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In varianta asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau depuneri in articulatii si in vasele sangvine.
Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.
* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilor insarcinate.. O cura dureaza o luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.
* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, cardio-vascular, astm bronsic, parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai bine cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.
Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a calusului osos.
Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua de prepelita, care au o componenta mai bogata de microelemente.
ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile salbatice nu se folosesc pentru tratamente
 
               "Pleacă-Ţi urechea spre mine, grăbeşte de-mi ajută! Fii pentru mine o stâncă ocrotitoare, o cetăţuie unde să-mi găsesc scăparea!
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi."
                                             Psalmii 31:2-3

19 ianuarie 2011

"Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea"
Psalmii 4:8

Un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?

    Viața de multe ori ne trece prin diferite încercări. Cu toții  avem momente când zicem că  am ajuns la capătul răbdării și nu mai putem, când.... parcă totul merge pe dos.
    În fiecare zi afli câte ceva, care în loc să îți dea o speranță de viață....îți taie elanul de tot...si de parcă nu ar fi viața destul de grea....îți mai vine și câte o  "lovitură sub centură" și acestea pot veni din diferite părți,de la frații tăi în credință,de la o rudă,poate  veni cateodată și de la cei mai buni prieteni....s-au mai bine zis ...de la cei care îi considerai prieteni.Aceste lovituri parcă dor cel mai tare...întotdeauna. Dar mulțumim  Domnului că și din aceste lovituri, indiferent cât de dureroase sunt...întotdeauna avem de învățat ceva ....

     O tânără a mers la mama ei şi a început să-i povestească necazurile prin care trecea, plângându-se că viaţa a devenit prea grea… Era obosită de atâta luptă şi conflicte. Imediat ce reuşea să rezolve o problemă, apăreau altele.
    Fără să-i spună nimic, mama ei a luat-o în bucătărie. A umplut trei vase cu apa şi le-a pus pe aragaz. În scurt timp, apa a început să fiarbă. În primul vas a pus nişte morcovi, în al doilea, ouă, iar în al treilea, nişte boabe de cafea. Le-a lăsat să fiarbă în continuare, fără să spună nici o vorbă. După un timp a oprit focul. A pus morcovii într-o farfurie, ouăle în alta, şi a turnat cafeaua într-o ceaşcă .       
Apoi s-a întors spre fiica ei şi a întrebat-o:
- Spune-mi, ce vezi?
 - Morcovi, ouă şi cafea…
Mama ei a luat-o mai aproape şi i-a cerut să ia un morcov în mână. Era moale… Apoi i-a cerut să ia un ou. L-a luat, l-a decojit şi a constatat ca era un ou fiert foarte tare. În cele din urmă, mama i-a cerut să guste din cafea. A gustat şi a zâmbit cu plăcere, când a simţit aroma. În final fiica a întrebat:
- Ce înseamnă toate astea, mamă?
     Mama i-a explicat… Fiecare din aceste trei obiecte au avut de a face cu aceeaşi problemă, au fost puse în apă fiartă. Dacă iniţial morcovul era tare şi puternic, după ce a fiert a devenit moale şi slab.       
Oul cel fragil, cu coaja subţire, acum a devenit tare. Boabele de cafea au devenit sărace şi nefolositoare, şi-au pierdut savoarea. Însă au schimbat ceva, au schimbat apa în care au fiert, aromând-o şi dăruindu-i gustul lor plăcut…. 

- Care dintre ele eşti tu? şi-a întrebat mama, fiica. Când ai de-a face cu necazurile şi încercările, ce ţi-ar plăcea să fii? 
Un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?
  Atunci când ajungi și tu la limită,în necazurile tale....dragul meu....tu ce îți dorești  să fii ??????

Un Dumnezeu care nu se lasă impresionat !

"Chiar dacă ai căzut,Dumnezeu îți dă o nouă șansă  să te ridici și să urci o treaptă mai sus !"

    De fiecare dată când am întrerupt  legătura cu Tatăl Ceresc, de-atâtea ori s-a întâmplat să vină diavolul cu tot felul de încercări în viața noastră.
    NICIODATĂ....nu reușește să se strecoare, decât atunci când lăsăm" garda jos".
   Atunci suntem cei mai vulnerabili, și din păcate astfel de momente sunt tot mai dese în viața creștinilor. Am stat de vorbă cu câteva persoane și mi-au mărturisit acest lucru.....am stat și am analizat chiar momentele urâte  din viața mea....și concluzia este aceeași...."dacă neglijezi relația ta cu Dumnezeu....sau pur si simplu o lași în "standby"....este momentul cel mai prielnic pentru diavol.
   Nu îți va spune niciodată să nu te încrezi în Dumnezeu,nu îți va spune să te lași de pocăință...dar e suficient să îi lași o ușă întredeschisă ca să poată pătrunde.Este suficient să dai voie chiar gândurilor tale care la început par atât de nevinovate, să îți inunde mintea....și după aceea te trezești că ești rob  gândurilor tale ...care mai târziu se pot transforma în fapte murdare.
   Odată intrat în mintea ta este atât de ușor să își facă jocul ,încât până să realizezi unde ești și în barca cui vâslești....te târăște într-un joc atât de murdar încât este foarte greu să ieși din el.
    Doar Dumnezeu te poate scoate de acolo !
În urma cochetării tale cu păcatul,Dumnezeu părăsește inima ta.
În Apocalipsa 21:27 scrie "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului"

    Dragul meu...dacă îți imaginezi că numele de "Creștin" te va salva ,iar  faptul că îl slujești în vreun fel  pe Dumnezeu îți va asigura viața veșnică.....eroare fatală.
    Pe Dumnezeu nu îl putem impresiona cu nimic !

Galateni 6:7
Nu vă înşelaţi: "Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit." Ce seamănă omul, aceea va şi secera.

   Cunoaște starea ta,cunoaște starea mea...cunoaște starea fiecăruia pentru că, EL ESTE DUMNEZEU si este ATOTȘTIUTOR.

"Doamne Tată cu siguranță fiecare mai avem nevoie de Sângele Tău ca să putem fi eliberați  și curățați pe deplin. Nu îți cer aur,nu îți cer palate,  vreau doar o inimă  eliberată  de tot ce nu este plăcut înaintea ochilor Tăi,vreau o inimă curată,o inimă bună,o inimă care să  bată doar pentru Tine,și atunci  știu sigur  că îmi voi petrece veșnicia lângă Tine"

18 ianuarie 2011


Omul învățat !


Un bărbat în vârstă de 92 de ani, bărbierit proaspăt, pieptanat la fel,s-a îmbrăcat și la ora 8 dimineața a pornit înspre azil. Soţia lui, în vârstă de 70 de ani, nu de mult s-a stins din viaţă şi, din acest motiv, bărbatul a simţit nevoia să-şi părăsească locuinţa. Stă în foaierul azilului aşteptând, zâmbeşte înspre noi atunci când îi spunem: „camera dvs. este pregătită”. În timp ce mergem spre lift, îi povestesc pe scurt cum anume e camera lui, ce culoare are perdeaua şi cuvertura de pe pat, ce are în cameră.
” Îmi place foarte mult”- spune el şi e încântat ca un copil de 8 ani, care acum urmează să primească prima lui cameră separată de la părinţi.
“Stimate Domn, încă nici nu aţi văzut camera, aşteptaţi un pic înainte să vă pronunţaţi„-am răspuns eu .
“Nu are nimic dacă nu am văzut-o încă „ spune el.
“Fericirea nu este dependentă de ceva anume. Eu aleg fericirea în mod independent. Faptul că, imi place sau nu camera, nu depinde de mobilier sau decoraţii, ci depinde de cum vreau eu să o văd”. 
“Eu am decis deja în mintea mea , camera îmi place. Deciziile le iau în fiecare dimineaţă, imediat ce mă trezesc“.
 Pot sa iau decizia să îmi petrec ziua în pat şi să încerc să număr câte extremităţi sau componente ale corpului meu nu funcţionează cum ar trebui sau mă dor; ori, pot să spun mulţumesc cerului pentru tot şi pentru că mă pot mişca.“
“Fiecare zi este un cadou, dacă pot să-mi deschid ochii, să mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat de-alungul vieţii mele”




“Bătrâneţea este ca şi un cont în bancă . Iei de acolo exact ce ai adunat.”
„Vezi, sfatul meu este să aduni multă, multă fericire şi amintiri frumoase în contul tău de amintiri”.
„Şi îţi mulţumesc că ţi-ai adus contribuţia la contul meu , unde eu şi azi tot strâng şi mai strâng”- spuse omul învăţat.


Ţine minte cele de mai jos:
1. Eliberează-ţi mintea de ură.
2. Eliberează-ţi mintea de a-ţi face griji mereu.
3. Trăieşte modest
4. Dăruieşte mai mult.
5. Aşteaptă mai puţin de la alţii

17 ianuarie 2011

Credinţa adevărată !

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Pentru că prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie 
Evrei 11:1-2

   Dacă citim tot capitolul 11 din Evrei...descoperim o mulţime de oameni ai Vechiului Testament cărora li s-au îndeplinit atâtea dorinţe,au văzut atâtea minuni înfăptuindu-se în viaţa lor ,toate datorită credinţei lor pe care au avut-o în Dumnezeu.
  Credinţa....o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
  Noi am ajuns să credem ca şi TOMA ,doar dacă vedem cu ochii noştri,dacă simţim,dacă pipăim...dar oare asta este credinţa?
  Sunt atâtea lucruri pentru care stăruim înaintea Domnului şi ne mirăm că sunt atâtea luni,ani,poate zeci de ani şi Domnul nu ne răspunde....
Dar ne-am întrebat de ce....?????
  Ce fel de credintă avem de nu  suntem auziţi de Domnul...de fapt nu că, nu aude...ci nu ne răspunde Domnul ????
S-ar putea să fie şi rugăminţi care nu sunt după Voia LUI...??
  Dacă vrem ca Dumnezeu să ne răspundă  rugăciunilor noastre ar trebui să vedem ce fel de credinţă avem fiecare din noi .

 Adevărata credinţă  a lui ISUS;

1) Credinţa adevărată este o credinţă NESCHIMBĂTOARE
IUDA 1:1-4.....vers. 3 ...vă îndemn să luptaţi pentru credinţa,care a fost dată odată pentru totdeauna....
..asadar,credinţa nu este în funcţie de biserica la care mergi,în funcţie de păstorul pe care îl ai....etc..
Credinţa este una singură şi ea este aceeaşi...pentru că ISUS este acelaşi ,ieri,azi şi în veci (Evrei 13:8) şi Cuvântul Său nu se schimbă (Matei 24:35)

2)Credinţa adevărată este credinţa SINCERĂ
 2 TIMOTEI 1 :5...o credinţă neprefăcută
Pe oameni reuşim să îi păcălim...pe Dumnezeu ..NICIODATĂ.Psalmii 1:6:  Galateni 6:7
Credinţa  sinceră nu ascunde nimic!!!

3)Credinţa adevărată este o credinţă MÂNTUITOARE
ROMANI 3: 9-10....prin credinţă din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
EFESENI 2: 8..prin credinţă....câte lucruri măreţe am putea face dacă am avea credinţă .....cât...?????...cât un grăunte de muştar...!!!!

4)Credinţa adevărată este o credinţă VIE
Aceasta se manifestă prin fapte şi nu prin vorbe !
Credinţa fără fapte este moartă. Iacov 2:26

5)Credinţa adevărata este o credinţa RUGATIVĂ
Matei 21:21-22....tot ce veţi cere cu CREDINŢĂ PRIN RUGĂCIUNE ...veţi primi

   Stau şi mă întreb...ce fel de credinţă am eu...?
   Ce fel de credinţă ai tu, dragul meu....?
 Să fie oare credinţa noastră mai mică decat grăuntele...?
...TOT CE VEŢI CERE......ce minunat .....tot ce vom cere după Voia Sa....vom primi....este o  promisiune a lui Dumezeu ....şi El şi-a respectat promisiunile Sale întotdeauna .