Versetul zilei

30 noiembrie 2011

Asteapta...si apoi asculta !

    A astepta nu este tocmai placut.....dar fiecare asteptare este un examen al nostru.
De multe ori ne intrebam:
"Doamne ,de ce trebuie sa mai astept ?"
Amintiti-va de batranul NOE cat timp a asteptat dupa potop in corabie.Se oprise ploaia....se uscase pamantul,dar Noe inca nu primise de la Dumnezeu instiintare ca poate iesi din corabie.Daca citim in Geneza 8:13-14,vom afla ca Noe a mai stat inca o luna si douazeci si sapte de zile. Cu ce scop....? Pamantul se uscase...ploaia s-a oprit.....nu vad rostul....a stat atat de mult in corabie.....de ce l-a mai tinut o luna...???
"A mai aşteptat alte şapte zile şi iarăşi a dat drumul porumbelului din corabie.Porumbelul s-a întors la el spre seară; şi iată că în ciocul lui era o frunză de măslin ruptă de curând. Noe a cunoscut astfel că apele scăzuseră pe pământ.
A mai aşteptat alte şapte zile; şi a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai întors la el." Geneza 8: 10-12
   Asa ne intrebam  si noi ...de ce...?....pentru ca avem credinta atat de mica....dar Dumnezeu are planul LUI cu Noe si cu fiecare dintre noi.Noe a asteptat cuminte sa auda vocea lui Dumnezeu si la timpul potrivit....a auzit... si a ascultat.
   Dumnezeu are pentru fiecare un timp potrivit.Mai ramane intrebarea....."noi ...facem ce a facut NOE,asteptam si ascultam " sau intram in panica si ne intrebam daca nu cumva  ne-a uitat Dumnezeu ?
   Cu siguranta nu ne-a uitat!!!
Daca raspunsul la rugaciunile noastre intarzie,nu inseamna  ca ne-a uitat... doar ca El are un plan cu fiecare. Trebuie doar sa asteptam  raspunsul in tacere .

"Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui."
Eclesiastul 3:1
" Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu"
Eclesiastul 3:11

                         O zi binecuvantata !!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu