Versetul zilei

16 noiembrie 2011

Afirmatii celebre !

"Recunoasterea pacatului este inceputul mantuirii" (Martin Luther-teolog si reformat)
"Multi oameni au ajuns mari datorita dificultatilor care  i-au format" (C.H.Spurgeon-evanghelist)
"Dumnezeu nu ne da dreptate ca meritam,ci pentru ca ne iubeste" (Richard Wurmbrand-pastor)
"Insulta e declaratia infrangerii" (Nicolae Iorga-istoric)
"Anii care trec,mereu ne rapesc cate ceva" (Horatiu -poet latin)
"Sunt batran si m-am ingrijorat de multe,dar majoritatea lucrurilor de care m-am ingrijorat nu mi s-au intamplat niciodata" (Mark Twain-scriitor)

   Iata doar cateva declaratii ale unor mari oameni ai timpului. Daca stam si le analizam in profunzimea lor....nu doar sa le citim in treacat ,vom vedea cat sunt de adevarate.

  Doar in momentul in care ne caim,regretam si nu ne mai complacem in starea ta de pacat si nu mai iubim faptele pe care le-am facut...abia atunci incepe acest proces al mantuirii noastre.

  Personal cunosc multe cazuri ale unor oameni care au trecut prin multe si mari dificultati si incercari in viata ,dar toate acestea nu au facut altceva decat i-au calit pentru a putea da piept cu viata si... cu rabdare  si perseverenta au ajuns in varful  aisbergului.

   De multe ori,chiar facand nazbatii avem impresia ca Dumnezeu  pare  a fi de acord cu  ceea ce am facut,dovada fiind indurarea Lui fata de noi.....dar nu este asa.
Dumnezeu nu tolereaza pacatul ,dar indurarea si mila Sa fata de noi,sunt doar datorita faptului ca ne iubeste foarte mult si vrea ca noi sa ne intoarcem la El din starea care suntem,datorita IUBIRII SALE,dar ...sunt momente cand Dumnezeu trebuie sa intervina si in alt mod poate mai  dur pentru noi....dar eficient.

  Starea de infrant nu este una placuta si nimanui nu ii place sa recunoasca ca a fost infrant.Iar daca cumva ,cineva ne aminteste acest lucru,mai degraba trecem la "a insulta" pe cel care a indraznit s-o faca .
 
  Fiecare an care trece ne rapeste ceva...poate sanatatea,poate pe cel drag  de langa noi,frumusetea,energie sau altceva....dar intotdeauna...cu fiecare an scurs...s-a scurs si ceva din viata noastra.

  Toata viata ne ingrijoram de atatea lucruri..si poate ne ingrijoram fara rost,si...aici am gresit cand am spus "poate"....cu siguranta  "fara rost pentru ca Biblia spune "nu va ingrijorati de nimic".
...dar noi...avem acest obicei,traim cu o anumita frica,si de cele mai multe ori ne trezim in pragul  batranetii si realizam ca ne-am ingrijorat degeaba.

"Lasati dar totul in Mana celui care ne-a creat si El se va ingriji de toate  nevoile  noastre ,chiar pana in cel mai amanuntit lucru "


                          O zi minunata  si binecuvantata !!!!



3 comentarii:

  1. O zi minunata si binecuvantata !!!!
    Pace, bucurie, dragoste din belşug să ai scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stai tu in baza lu' dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Categoric DA....altceva ...nici nu vad ce as putea sa fac.Cand ma las "in baza LUI"...atunci stiu ca sunt in siguranta.

    RăspundețiȘtergere