Versetul zilei

19 octombrie 2011

Vioara sufletului tau !!!!

   Ori decate ori  am putin timp la birou.....incerc sa citesc ceva bun.Astazi am rasfoit o carte, si ceva mi-a atras atentia.Era o istorioara despre un  om care calatorea cu trenul...si oriunde mergea avea o vioara cu el. Asa cum facea de obicei cand calatorea cu trenul...si acum ,isi lua vioara si incepu sa cante.Atat de rau canta.......incat iti venea sa o iei la fuga...si sa sari  din tren  la prima statie. Dupa ceva timp,venise un alt barbat, a luat vioara din mana acelui om,a acordata-o si a inceput sa cante.Asa melodios canta.....incat l-ai fi ascultat ore in sir...uitand destinatia unde trebuie sa cobori.
    De fapt....sufletul nostru este  ca o vioara !!!!
Faceam paralela dintre vioara acelui om si sufletul nostru.
Acelasi instrument ...dar in maini diferite.
Nu vioara a fost de vina.....ci mainile care erau pe ea...
    Sufletul nostru este identic...este acelasi...conteaza doar in mainile cui este.Cine este maestrul caruia ii este incredintat. Poate fi   in Mana lui Dumnezeu dar poate fi si  in mana diavolului...si  atunci stim si urmarile ....care sunt.

        Acelasi instrument,dar sunete diferite !
 Alegerea ne apartine ,in mainile cui lasam vioara sufletului nostru ?
   Poate stam nepasatori si spunem.....mai este timp....
 Ieri,a venit o veche cunostinta la birou la noi....si printre altele spunea ce fel de viata are acum.....bineinteles nu este o viata ordonata deloc..noptii pierdute si nedormite,si multe alte lucruri pe care le face ,bani aruncati,jocuri de noroc,etc.....si cu toate astea spunea ca se simte minunat..ca si la 20 de ani...diferenta este doar ca, atunci era fara bani....acum nu .Il ascultam cum le povestea colegilor...si ma uitam la el cat era de mandru de ce viata are acum.La un moment dat.....l-am intrebat: spune-mi te rog....cat crezi ca ai s-o duci in ritmul asta?  Slabise in jur de 15-20 de kg.
Ai sotie,doi copii o viata tanara in fata..pe care tu cu mana ta ti-o distrugi....
La care a stat ,s-a uitat la mine si mi-a raspuns.....mai doua luni.....Incepand de la anul nou.....ma fac om de treaba.....
    Frumos raspuns......dar intrebarea este .....de unde stie acest om ca o sa mai fie in viata peste doua luni jumatate.....?????
   Viata noastra este in Mana celui care ne-a creat.El ne-a dat suflarea...si tot EL este Cel care ne-o va lua.
             Astazi este momentul potrivit pentru orice decizie buna,maine va fi o zi...dar nu stim daca va fi si ziua noastra!

3 comentarii:

  1. Bună!
    Super frumos blogul! Cum ai reușit să-l faci așa frumos? Și eu am un blog dar tare greu mai reușesc să-l îmbunătățesc! Cum reușești? Poate intri pe www.floridemandarin.wordpress.com si îmi expici si mie

    RăspundețiȘtergere
  2. Flori de mandarin,multumesc. Nu stiu cat e de frumos,dar ma bucur ca iti place.Stiu un singur lucru...ca imi place foarte mult sa scriu si de fiecare data ma pun in postura cititorului...si ma intreb,ce ar vrea sa citeasca...scriu exact in momentele in care simt ca trebuie sa fac acest lucru,asta indiferent de ora.
    O sa intru sa citesc si eu ceva nou...si sunt convinsa ca am destule lucruri pe care le voi descopri pe blogul tau !

    RăspundețiȘtergere
  3. Blogul meu este nou încă...lucrez la el, dar cu persevernță voi avansa. Încerc să îmbin utilul cu plăcutul pentru cei care sunt începători ca și mine în unele lucruri, pentru cei care au fost începători și pentru cei care vor fi:) Te aștept pe blogul meu. Te-am adăugat la bloggroll:)

    RăspundețiȘtergere