Versetul zilei

5 septembrie 2011

Lasa-l pe Dumnezeu sa aleaga !!!!

"Casa si averea le mostenim de la parinti,dar o nevasta priceputa este un dar de la Dumnezeu !"   Prov. 19: 14

   Statea zilele acestea si ma gandeam la acest verset.Intr-adevar este o binecuvantare sa fii fericit in casnicie.

Astazi...tot mai multe casnicii sunt in pragul dezastrului.Tot mai multe cupluri vorbesc de separare,de divort..vedem casnicii distruse si copii  care sufera.
   Tot mai putini cupluri.....sunt intr-adevar fericiti.
Ne intrebam ...si ne miram....cum doua persoane care s-au iubit atat de mult cu cativa ani in urma ,ajung sa se priveasca ca doi dusmani si ajung sa se si urasca chiar.
   Simplu.....! Daca nu ai cerut lui Dumnezeu sa iti dea intelepciune in alegerea pe care o faci...daca nu il rogi sa iti daruiasca  El o sotie sau un sot ,atunci....DA...va fi un esec aceasta alegere a ta.
   Zilele trecute vorbeam cu cineva referitor la acest subiect,si spuneam ca e bine sa lasam pe  Dumnezeu sa faca aceasta alegere.A fost umpic mirat.....cred...
   DA....Dumnezeu  este cel care ne face acest dar minunat   fie ca este vorba de o sotie sau un sot.
  Un sot ...sau o sotie....nu este o bluza sau o rochie....pe care sa o porti  un an...dupa care sa o schimbi...sau  o arunci ca s-a invechit sau s-a demodat.O casnicie este pentru toata viata !
   Atunci cand nu il consulti pe Dumnezeu...este un ESEC total...fie ca se intampla mai devreme sau mai tarziu....si credeti-ma ca stiu ce spun !
Biblia insasi ne spune:" o sotie priceputa este un dar de la Dumnezeu".
   Noi ca oameni alegem sa facem un cadou unei persoane pe care o iubim  sau unei persoane care insista si chiar ne roaga sa ii  daruim acel lucru.Care dintre noi am face cadou unui  dusman..?
Cei care beneficiaza de acest dar din partea lui Dumnezeu sunt doar  acei oameni care aleg sa il iubeasca  neconditionat si  acei oameni ii incredinteaza  lui Dumnezeu aceasta sarcina de a le cauta un ajutor potrivit,ca mai apoi  Dumnezeu sa le daruiasca acel ajutor .
Eu stiu ca un cadou il fac baietelui meu...doar in anumite conditii:

  • in primul rand pentru ca  il iubesc....si ma iubeste
  • pentru a isi doreste cu ardoare un lucru...si ma roaga sa il daruiesc
  • pentru ca merita 
  Credeti  ca Dumnezeu procedeaza altfel...eu nu cred.
Daca esti in pragul unei alegeri.....lasa-l pe Dumnezeu sa faca alegerea in locul tau.cu siguranta va stii mult mai bine ce sa aleaga !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu