Versetul zilei

27 septembrie 2011

Invata sa fii smerit !

"SUFERITI PEDEAPSA:DUMNEZEU SE POARTA CU VOI CA SI CU NISTE FII"...
Evrei 12:7/a

   De atatea ori am simtit-o pe propria piele atat noi...dar am vazut si in jurul nostru oameni in suferinta,si acest lucru ,am sesizat..cel putin eu in viata mea.....nu s-a intamplat oricand....ci exact atunci cand  am  hotarat mai mult  sa imi dedic viata lui Dumnezeu.
Poate ne-am intrebat de ce...????
 Dumnezeu îngăduie si  momente mai dificile....si valuri adanci in care  ne afundăm tot mai mult.....dar ramane aceeasi intrebare...de ce...? Tocmai pentru a invata sa cautam vesta sau colacul  de salvare. Dumnezeu nu vrea sa fie  un Dumnezeu la care sa apelam doar la nevoie.El este un Dumnezeu gelos,care ne iubeste si ne vrea cu gelozie pentru El..Ne vrea total "DEPENDENTI " de El.
   De fapt nici nu cred ca avem sorti de izbanda in vre-un lucru...daca Dumnezeu nu ar fi de partea noastra.Suntem slabi,suntem lipsiti de putere...fara EL suntem nimic.Atunci cand ne rugam rugăciunea "Tatăl nostru" ,in incheiere spunem:  "Căci a Ta este împărăţia, şi puterea şi slava, în veci. Amin" (Matei 6:13).
Deci toata puterea o avem de la Dumnezeu si nu de la noi !
De-aceea LUI ii dam slava si gloria pentru tot ce a facut in viata noastra.Si merita sa il cinstim...dar nu pentru o zi...nu pentru doua....ci pentru totdeauna.
   De multe ori Dumnezeu  ne trimite in adancuri tocmai pentru a vedea cum e ,si a invata sa apreciem lumina....ne lasă să cadem tocmai pentru a putea fi ridicati din nou. Despre Moise,stim ca era  cel mai  blând om din  Biblie,dar cu toate astea i-a trebuit  patruzeci de ani  in pustie,tocmai pentru a invata sa ii fie supus lui Dumnezeu.Cam la fel se intampla si in viata noastra....ne trebuie ani si ani sa invatam smerenia,sa acceptam ietarea semenilor nostri,sa ne calcam pe mandrie si sa invatam ca nici unul nu este mai mare in ochii lui Dumnezeu....
   
   Nu ştim totdeauna care este cauza încercărilor noastre, dar stim ca lui Pavel i-a fost descoperit motivul... "ţepuşului din coasta lui"...MANDRIA
  Biblia spune:"Nu te socoti singur intelept" !
 De-atatea ori si noua ne place sa fim in centrul atentiei,si ne place tare mult sa fim pionul principal....fie in discutiile de grup, fie prin inteligenta noastra, prin frumusetea noastra ,fie prin atatea si atatea ..."calitati"....dar sa nu uitam...ca toate sunt de la Dumnezeu date....iar daca nu stim sa le tinem in smerenie.....putem fi si noi loviti cu un "tepus".
  De multe succesul ne poate ameti...iar ametiti...caderea va fi dureroasa !

   Lasa-te in Mana lui Dumnezeu si da-i voie sa te prelucreze asa cum doreste EL !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu