Versetul zilei

2 august 2011

Sentinta !

" Daca ne analizam mai bine pe noi....cu siguranta vom gasi in noi un pacat  pe care il condamnam la altii "


    Poate de prea multe ori am tot abordat acest subiect ..dar nu poti trece peste el ,cand vezi atatia oameni care fac analiza pacatelor in fiecare zi ....dar nu in viata lor..ci a altora.
   Daca spui ca iti iubesti aproapele,si el a gresit...si vrei sa o ajuti sa se ridice din locul in care a cazut,conteaza si modul in care ii spui ca a gresit.
   In 2 Samuel 12:1-14.....este un text foarte bun...care ne ajuta sa intelegem acest lucru.
Natan a fost trimis de Dumnezeu sa ii vorbeasca lui David. Daca Natan i-ar fi zis direct si i-ar fi descoperit  lui David pacatul pe care l-a savarsit...sunt convinsa ca David nu  s-ar fi grabit sa dea asa repede sentinta...dar pentru ca era vorba de altcineva...i-a fost foarte usor sa  dea  condamnarea.
   Cand Natan i-a spus aceea pilda cu cei 2 oameni ..saracul si bogatul...David repede s-a grabit sa il condamne pe omul bogat....si a spus ca este vrednic de moarte pentru ca a pacatuit luand oaia saracului si pregatind masa acelui calator.Daca David ar fi stiut  ca este vorba despre el...ar fi tacut cu siguranta.
   Dar prin condamnarea pe care David s-a grabit sa o dea...nu a facut altceva decat sa isi semneze singur sentinta.Stim cu totii..ce a urmat.Cei patru miei  din pilda....au fost cei patru copii ai lui David pe care Dumnezeu i-a luat,datorita pacatului pe care l-a savarsit  neascultand de Domnul.
   La fel si noi.....usor punem la zid pe altii.....usor catalogam....usor dam sentinte...dar  ATENTIE....!!!!


"INTR-O ZI  TOATE  SENTINTELE PE CARE LE DAM  ALTORA...VOR FI CONDAMNARILE  NOASTRE PE CARE TREBUIE SA LE ACCEPTAM".....pentru ca singuri ne-am semnat sentinta .....!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu