Versetul zilei

19 iulie 2011

Acum si atunci !

Maleahi 3:11-18
"Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta), şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre, zice Domnul oştirilor.Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută, zice Domnul oştirilor.
Cuvintele voastre sunt aspre împotriva Mea, zice Domnul. Şi mai întrebaţi: „Ce-am spus noi împotriva Ta?”Aţi zis: „Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?
Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, şi scapă!”
Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui,Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte.
Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte"


   Descoperim aici trei caracteristici ale lui Dumnezeu. Trei pe langa milioanele pe care le are.....EL.
1.ESTE UN  DUMNEZEU  CARE  "ZICE" !
   In  toate cele trei versete 11,12 si 13...intalnim cuvantul "zice"...iar daca stam sa ne uitam in Biblie....intalnim aproape in fiecare capitol.
   De-atatea ori Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel ,cand intr-altul si ne vorbeste in functie de situatie in care ne gasim.Noi la randul nostru ne gasim in situatii in care am dori sa il auzim pe Dumnezeu....si intr-adevar il auzim...dar sunt situatii cand dorim sa il auzim...si EL TACE.
Mai  sunt situatii in care nu vrem sa il auzim....poate din cauza starii de pacat in care ne gasim ..dar mai este o situatie foarte grava in care Dumnezeu NU VREA sa ne mai vorbeasca.


   Depinde de noi....cat vrem sa auzim vocea lui Dumnezeu !!!!!
2) ESTE UN DUMNEZEU CARE ASCULTA "ZICERILE" NOASTRE !
    Indiferent  daca aceste "ziceri" sunt rele sau bune....El asculta.De multe ori zicerile noastre nu sunt bune si trebuie sa ne pocaim de ele.De-atatea ori,noi vedem doar pe cei din jurul nostru,doar pacatul lor...si am vrea ca Dumnezeu sa mearga la ei si sa faca dreptate...dar DUMNEZEU NU MERGE...EL VINE !!!... Si intotdeauna incepe cu noi !
  Vers. 14  „Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?...Poate am obosit sa-l slujim pe Dumnezeu...si ne intrebam la ce foloseste toate astea...?
...dar sa nu uitam,NU FACEM NIMIC pentru o rasplata AICI...ci pentru una ACOLO !
   Istoria nu se termina AICI...ci ACOLO !
Vedem multe lucruri care ne demoralizeaza si de multe ori ne fac sa ne poticnim pe cale.Vedem cum celor rai le merge bine si totusi.....sfarsitul nu e aici.
   Versetul 15 incepe cu "ACUM"....iar versetul 16...."ATUNCI"
Dumnezeu noteaza totul  ACUM...pentru a nu uita nimic ATUNCI !
3) DUMNEZEU ARE INTOTDEAUNA ULTIMUL CUVANT !
 Unii nu isi iau rasplata aici,dar Dumnezeu le-o ofera ATUNCI.Daca ar  fi doar un "ACUM'...cu siguranta am putea trai fiecare dupa bunul plac...si am trece peste invataturile Domnului,dar pentru ca exista un "ATUNCI"....TREBUIE sa traim dupa invataturile din Scriptura.
  "Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte"
Noi nu traim pentru ACUM.....si doar ATUNCI VOM  PUTEA VEDEA DIFERENTA !!!!


                     ...dar pana atunci...o seara minunata !

Un comentariu: