Versetul zilei

7 iunie 2011

Maraton sau 100 metri !!!!

   Viata de crestin este o alergare in permanenta !!!
   Cand  ne-am inscris in aceasta cursa...nu stiu cati dintre noi am stiut ca ne-am inscris ca participanti la un maraton? Viata de crestin nu este o cursa de 100 sau 200 de metri, ci este un maraton care se va sfarsi in vesnicie.
Pentru a putea intelege mai bine viata de crestin as vrea sa vedem  aseamanarea dintre participantii la un  maraton si participantii la maratonul vietii de crestin, avand  destinatia finala...VESNICIA.
  Ca mari sportivi plecarea o avem de pe stadion...iar noi crestinii o avem de pe stadionul nostru (BISERICA),in ziua botezului...pentru noi acolo a fost startul.
TOTI..dar absolut toti am pornit in aceasta cursa in mari aplauze ,avand in fata noastra sute de spectatori,dar dupa ce s-a dat STARTUL...am pornit in alergare. 
   "Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte "
EVREI 12:1
Multi se inscriu in acest maraton...dar putini sunt cei ce ajung la capat. DE CE ????
Ce ne opreste din alergare?
.....multe...putine...?????
.....piedici...pacate..????
Putem incetini ritmul ,putem abandona cursa...sau strangem din dinti,tragem aer in piept si ne adunam toate puterile pentru a termina cursa si a primi premiul cel mare.
   "Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, dar, în aşa fel, ca să căpătaţi premiul!  1 Corinteni 9:24
De regula avem in jurul nostru si alti participanti... iar acestia de multe ori ne dau cadenta.Uita-te cu atentie...ce fel de "prieteni" ai in jurul tau...pentru ca acestia de multe ori iti dau cadenta.
  Noi avem un scop si o TINTA.Sa dam la o parte piedicile din calea noastra care de multe ori ne incetinesc ritmul...sau pacatele care ne OPRESC din cursa.
   Indiferent ce sunt...piedici sau pacate ...da-le la o parte,uita-te la marii "TITANI " ai credintei ,pe care ii gasim in EVREI 11, i-ai ca model si cere-i lui DUMNEZEU putere si intelepciune ca sa le poti urma exemplul.
   Cum poti face asta...?
 "Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu." Evrei 12:2
  Dar mai exista ceva...FINALUL.
  STARTUL l-am primit in arena...si finalul va fi  tot pe stadion..dar de data aceasta pentru noi stadionul va fi "CERUL"
  Castigatorii sunt primiti in aplauze aici pe stadion...dar oare cum vom fi primiti in CER?
  Sa ne amintim ce moarte a avut Stefan...ucis cu pietre...dar ce primire a avut?????
Cam peste tot scrie in Scriptura despre DOMNUL ISUS ca "EL SADE"..la dreapta Tatalui.
   In Faptele Apostolilor 7:55-56 Stefan descrie ce a vazut ...."si pe ISUS stand in picioare la dreapta Tatalui".Este cred pentru prima oara cand intalnim asa ceva,pe ISUS stand in picioare.
De ce..?..pentru ca asa isi intampina EL campionii !!!!
  Atunci s-a sfarsit maratonul !
Imaginati-va....
"CERUL DESCHIS,MARTORI MULTI SI PE ISUS IN PICIOARE asteptandu-si copii acasa !"




           Dragul meu,EU VREAU  sa ajung la finalul cursei....tu vrei...????



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu