Versetul zilei

4 februarie 2011

Rutina, putreziciune sau trezire? (partea a doua)

    Știu ...poate pe unii am plictisit...poate unii abia au așteptat continuarea...dar dacă ești atent la mesajul pe care vrea să îl transmită acest autor....vei vedea cât adevar exprimă și câtă descoperire a avut din partea lui Dumnezeu.
   Dragul meu..dacă ți se pare lung acest articol...te rog sari peste el....eventual așteaptă-l cel de mâine...poate este mai scurt.....


  ....aici este Cartea, Biblia: mergeţi la Ea.


    În multe biserici evanghelice, temperatura este atât de scăzută încât nici unul dintre ei nu-şi imaginează că sunt reci în inimile lor. Cântăm cântece care au fost scrise de inimi fierbinţi precum focul – le cântăm cu răceală într-un ritm lent. Acesta este evanghelismul pe care-l avem pe tot continentul. Jucăriile de cauciuc ale  sfinţilor ne costă o grămadă, căci le ies dinţii copiilor Celui Prea Înalt.
   Cred că există speranţă, ba chiar multă speranţă. Dar va fi nevoie de ceva tărie de caracter, de hotărâre, de multă rugăciune şi de purtarea crucii. Însă Îl vom avea pe Dumnezeu de partea noastră, iar eu prefer să-L am pe Dumnezeu de partea mea decât să am toate armatele din lume.
   Israel era în rutină şi nu vroia ca cineva să îi deranjeze liniştea. Le plăcea muzica, mâncarea, paturile de fildeş şi se ungeau cu cel mai bun undelemn. Aveau tot ceea ce noi am numi o viaţă luxoasă. Dar nu erau
îndureraţi de starea nenorocită în care se afla Israelul. Nu le păsa. Haideţi să nu ne odihnim în paturi de  fildeş. Prin harul lui Dumnezeu, haideţi să începem să simţim puţină întristare pentru nenorocirea lui Iosif, să  fim îngrijoraţi şi neliniştiţi în Duhul Sfânt de starea în care se află Biserica.
   Ai curajul creştin de a-ţi schimba casa în aşa fel încât să se potrivească cu voia lui Dumnezeu? Ai curajul creştin să-ţi pui afacerea în ordine conform voii lui Dumnezeu? Ai curajul creştin să-ţi aduci viaţa personală pe  linia voii lui Dumnezeu şi să dai afară orice nu este din Dumnezeu? Noi încă nu ştim ce nevoie disperată avem ca Dumnezeu să facă ceva în această vreme în care trăim, o vreme a deşertăciunii lumeşti, a carnalităţii, a competiţiei şi a orgoliului.
   Câtă nevoie avem de Dumnezeu! Câtă nevoie avem de Cristos! Câtă nevoie avem de Duhul Sfânt! Avem nevoie de o trăire curată, de sfinţire şi curăţie de inimă. Atunci Duhul Dumnezeului celui viu va veni peste noi.
   Am o limbă ascuţită şi un fel de a fi puţin cam aspru, iar uneori spun lucruri care rănesc sentimentele unora. Nu vreau să te rănesc, dar iartă un seamăn de-al tău care e prea tâmpit ca să ştie să spună mai bine. Poate că nu sunt un creştin bun, dar creştin tot sunt. Sunt membru al Trupului lui Cristos. Sunt în arcă împreună cu puţinii binecuvântaţi care au fost cinstiţi de Dumnezeu cu har şi, de aceea, mie nu-mi este ruşine şi nu vreau să-mi fie.
   Trebuie să ne întoarcem la credinţa că protestanţii există ca să protesteze, că ereticii există ca să fie eretici şi nonconformiştii trebuie să refuze să se conformeze.
   Îl avem pe Dumnezeu. Îl avem pe Cristos. Avem adevărul. Avem o lume care are nevoie de ajutor. Îi avem pe sfinţi, avem puterea rugăciunii. Avem bucuria ascultării şi avem uimirea dulce a Prezenţei Sale. Avem
bucuria cântecului creştin. Avem toate acestea, şi nu avem nevoie de gunoi. Îl avem pe Dumnezeu. Tot ceea ce trebuie să facem este să credem în Fiul Lui, Isus Cristos, să ne supunem adevărului şi Domnul Se va
descoperi pe Sine, Se va arăta printre zăbrele.
   Cum ieşi din rutina spirituală? Ieşi dându-I lui Dumnezeu tot ce ai, lăsându-L pe Dumnezeu să te stăpânească în mod total. Concentrează-ţi întreaga viaţă asupra lui Dumnezeu şi a Fiului Său, Isus Cristos. Apoi, caută să cunoşti dulcea fascinare de a-L iubi pe Dumnezeu. Nu poţi să dormi prea mult când frumuseţea Domnului Isus este înaintea ochilor tăi. Unii au dormit destul. O!, numai dacă ai putea să te trezeşti la vocea Prea iubitului tău! Numai dacă ai putea să te trezeşti şi să-L auzi vorbind! – aceasta ar fi mai dulce decât cântecul pitpalacului, mai dulce decât sunetul harpei. Vocea Fiului lui Dumnezeu – ea te-ar scoate din rutină şi te-ar trezi din somn. Isus Cristos este muzica lui Dumnezeu, poezia lui Dumnezeu, arta lui Dumnezeu, frumuseţea lui Dumnezeu, este tot ce are Dumnezeu.
  Unii spun: „Tu predici lucruri triste.”… Nu vă predic o religie tristă. 
  Vă spun doar că trebuie să stabilim o direcţie nouă
  Trebuie să-L căutăm pe Domnul.


 O scurtă privire asupra Feţei Lui va zdrobi toate dorinţele fireşti pentru orice înseamnă mai puţin decât aceasta. 
  Dacă în urma mesajului meu, tu nici nu te vei supăra, nici nu te vei bucura, nici nu te vei întrista, atunci ştiu că  nimic nu mai poate fi  făcut. Dar există unii oameni care sunt vii şi cred că majoritatea este aşa.


            Autor: A W. Tozer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu