Versetul zilei

19 ianuarie 2011

Un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?

    Viața de multe ori ne trece prin diferite încercări. Cu toții  avem momente când zicem că  am ajuns la capătul răbdării și nu mai putem, când.... parcă totul merge pe dos.
    În fiecare zi afli câte ceva, care în loc să îți dea o speranță de viață....îți taie elanul de tot...si de parcă nu ar fi viața destul de grea....îți mai vine și câte o  "lovitură sub centură" și acestea pot veni din diferite părți,de la frații tăi în credință,de la o rudă,poate  veni cateodată și de la cei mai buni prieteni....s-au mai bine zis ...de la cei care îi considerai prieteni.Aceste lovituri parcă dor cel mai tare...întotdeauna. Dar mulțumim  Domnului că și din aceste lovituri, indiferent cât de dureroase sunt...întotdeauna avem de învățat ceva ....

     O tânără a mers la mama ei şi a început să-i povestească necazurile prin care trecea, plângându-se că viaţa a devenit prea grea… Era obosită de atâta luptă şi conflicte. Imediat ce reuşea să rezolve o problemă, apăreau altele.
    Fără să-i spună nimic, mama ei a luat-o în bucătărie. A umplut trei vase cu apa şi le-a pus pe aragaz. În scurt timp, apa a început să fiarbă. În primul vas a pus nişte morcovi, în al doilea, ouă, iar în al treilea, nişte boabe de cafea. Le-a lăsat să fiarbă în continuare, fără să spună nici o vorbă. După un timp a oprit focul. A pus morcovii într-o farfurie, ouăle în alta, şi a turnat cafeaua într-o ceaşcă .       
Apoi s-a întors spre fiica ei şi a întrebat-o:
- Spune-mi, ce vezi?
 - Morcovi, ouă şi cafea…
Mama ei a luat-o mai aproape şi i-a cerut să ia un morcov în mână. Era moale… Apoi i-a cerut să ia un ou. L-a luat, l-a decojit şi a constatat ca era un ou fiert foarte tare. În cele din urmă, mama i-a cerut să guste din cafea. A gustat şi a zâmbit cu plăcere, când a simţit aroma. În final fiica a întrebat:
- Ce înseamnă toate astea, mamă?
     Mama i-a explicat… Fiecare din aceste trei obiecte au avut de a face cu aceeaşi problemă, au fost puse în apă fiartă. Dacă iniţial morcovul era tare şi puternic, după ce a fiert a devenit moale şi slab.       
Oul cel fragil, cu coaja subţire, acum a devenit tare. Boabele de cafea au devenit sărace şi nefolositoare, şi-au pierdut savoarea. Însă au schimbat ceva, au schimbat apa în care au fiert, aromând-o şi dăruindu-i gustul lor plăcut…. 

- Care dintre ele eşti tu? şi-a întrebat mama, fiica. Când ai de-a face cu necazurile şi încercările, ce ţi-ar plăcea să fii? 
Un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?
  Atunci când ajungi și tu la limită,în necazurile tale....dragul meu....tu ce îți dorești  să fii ??????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu