Versetul zilei

1 ianuarie 2011

Un An binecuvântat !

                                          La mulți ani !!!!!!
       Fiecare  zi reprezintă un nou început și este o nouă mică viață. Un alt capitol din viața noastră s-a sfârșit.Mulți s-au luptat pentru a trăi până în acest moment,până în această zi.
      Această zi ne dă ocazia de a învăța ceva nou.Există lucruri care ni se vor întâmpla doar odată în viață,și depinde de noi dacă vom profita de acestea sau nu.
      Astăzi am început un an nou și un nou capitol de scris.Ce am scris până acum ,rămâne scris,nu mai putem schimba nimic...
Contează ce vom scrie  de acum încolo în Cartea Vieții noastre.
     De-aceea acum la început de drum,vă urez tuturor un nou început alături de Dumnezeu și doresc că în Cartea Vieții,în acest capitol să scriem numai lucruri bune.

                               Un An Binecuvântat !

31 decembrie 2010

LA MULȚI ANI !!!!!!


  La acest capăt de drum ,vreau să vă mulțumesc tuturor celor care a-ți fost alături de mine în acest an,fie direct,fie prin mesajele voastre de încurajare,fie pe altă cale,și totodată  vreau să vă mulțumesc pentru  fiecare vizită  pe acest blog.
  M-aș bucura să stiu că v-am fost de folos în vreun fel și mă rog DOMNULUI  acum la final de drum,să privescă spre noi cu îndurare și să ne ierte de tot ceea ce am greșit,și îi mulțumim că avem această oportunitate  de a începe un NOU AN cu EL.
   Vă las în Mâna Domnului ,vă îmbrațișez cu căldura și vă urez un călduros "LA MULȚI ANI  și SĂNĂTATE"

                                   AN NOU FERICIT

30 decembrie 2010

O filă albă...o nouă șansă !


   Aici se încheie un capitol al vieții mele,cu bune ,cu rele,cu câte puțin din fiecare....
   Astăzi este momentul de a-mi  face un bilanț a tot ceea ce înseamnă 2010.
Cu sigurantă sunt lucruri pe care aș fi dorit să le fac bine,sunt lucruri care poate nu aș fi dorit să se întâmple,dar acum la final, constat că indiferent ce am  dorit, nu  mai pot schimba nimic.Stiu că toate lucrurile au fost îngăduite de Dumnezeu. De ce....?...știe El Tatăl.
  • mi-am dorit să fiu mai bună,dar am avut momente când am fost rea,
  • mi-am dorit să fiu mai  iertătoare cu cei din jurul meu,dar au fost momente când am vrut doar eu să capăt iertare,în schimb eu nu am iertat,
  • mi-am dorit să fiu mai înțelegătoare,dar am avut momente când doar eu am vrut să fiu înțeleasă,dar din păcate  eu nu am înțeles,
  • mi-am dorit să fiu mai  iubitoare față de semeni mei...dar nu întotdeauna am reușit,
  • mi-am dorit  să  fiu un exemplu pentru cei din jurul meu....dar din păcate nu întotdeauna am  dovedit,
  • mi-am dorit  să urc muntele alături de Dumnezeu,dar au fost momente în viață când l-am lăsat pe Dumnezeu să urce singur,pentru că eu am  obosit și vroiam să fac o mică pauză,
  • am vrut să fiu cel mai bun CREȘTIN,dar nu am reușit.
                  Am vrut atâtea lucruri........!!!!!!!
   Știu că nu am putut să-mi îndeplinesc toate promisiunile pe care le-am făcut înaintea lui Dumnezeu,dar știu că acum am o nouă șansă.

Se deschide o nouă filă...o filă albă,imaculată,o nouă șansă de a face tot ceea ce nu am facut.
                                  
...și încă o șansă de a-mi păstra fila curată.

AJUTĂ-MĂ  DOAMNE   !!!!

          Rugăciunea  mea pentru 2011
http://www.youtube.com/watch?v=lYjlUbWBHg0

Scrisoarea Fr. Pit Popovici

    Ieri am primit aceasta scrisoare pe email și mulțumesc  persoanei care mi-a trimis-o.Am să încerc ca în rândurile de mai jos  să redau o parte din scrisoarea pe care Fr. Pit Popovici a scris-o cu ocazia Crăciunului.Este atăt de trist ceea ce scrie, dar din păcate este foarte adevărat,chiar daca unii nu vrem să recunoaștem și ne ascundem după o mască a creștinismului.
    Fie ca,  citind aceste rânduri  să ne cercetăm  și fiecare să privească în dreptul lui,fără al judeca pe cel de lângă noi.



“Hristos a înlăturat, Moş Crăciun e adorat. Bradul pus la loc de cinste în familii şi chiar în unele biserici. În prima biserică creştină nu a fost o aşa idolatrie. Sărbătoarea iluminată terific, dar întuneric beznă în suflete. O omenire în gura morţii, fără nici o licărire de speranţă. Hristos Domnul a venit să mântuiască şi oamenii cei mulţi mor nemântuiţi. De ce? Nu cumva noi suntem vinovaţi?

Creştinismul formal e falimentat, căci a păstrat ieslea şi steaua, dar a pierdut pe Hristos Domnul; a păstrat colindele, cântecele de la buze, dar a pierdut închinarea inimii; a păstrat o sărbătoare, dar a pierdut pe Cel Sărbătorit. Oamenii primesc daruri unii de la alţii, dar nu-L primesc pe Domnul Isus, Darul nespus de mare al lui Dumnezeu. Pe El îl resping, îl înjură cum ştiu mai urât. Petrec şi dansează, chiuie toţi în goană nebună spre iad. S-au închinat viţelului mort de aur, dar azi, la suflarea vântului, s-a prăbuşit şi nu mai e nicăieri. Au îmbrăcat haine strălucitoare, dar s-au topit şi sunt goi, de ruşinea tuturor. Şi asta fără să-şi dea seama. Toată frumoasa şi înălţătoarea atmosferă din familii s-a dus. Ce tragedie!

Îngerul în straie de lumină nu mai vine din cer, iar cei de pe pământ trebuie să poarte lumina, mulţi au devenit ei înşişi întunericu, iar poporul bâjbâie, nu zăresc nici o licărire. Este întuneric beznă. Criza nu e financiară ci spirituală. Hristos Domnul Lumina Lumii este lepădat. Şi lipsa Luminii cauzează întunericul.

[...]

Însărcinarea noastră, prin Duhul Sfânt, este să purtăm nu o lumânare, ci Lumina Evangheliei unei lumi pierdute în păcat, înrobită de Satana. Ei, sărmanii, nu-şi dau seama de aceasta. La sărbători beau până nu se mai pot purta, înjură, minţesc, se înşeală, se duşmănesc, îşi bat joc de cele sfinte, sunt făţarnici, desfrânează, avortează, divorţează şi totuşi zic că ei sunt creştini. Creştinii nu au trăit în aşa păcate. Aceştia sunt creştini care populează iadul şi vor fi pe veci unde e plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Starea lor sărmanii, este mult mai gravă încât nu se poate descrie.

[...]

Creşterea în har o ai numai printr-o relaţie bună cu Tatăl. Cum este atârnarea ta de Domnul? Cât timp petreci cu El? Primeşti tu mesajul de la El? Sau îl culegi din cărţi sau de pe internet? Aceasta are mare importanţă. Şi nu uitaţi că Domnul dă har celor smeriţi.

Poate pe pământ nu ne vom mai întâlni niciodată, căci eu sunt foarte bătrân, sunt în al 93-lea an, dar doresc să fiţi uriaşi în câştigarea sufletelor pentru Hristos Domnul.

În glorioasa Lui slujire, bătrânul vostru frate, Pit Popovici”


29 decembrie 2010

Ramâi langă EL !

    Prin îndurarea Domnului față de noi am ajuns și la acest final de an.Mai sunt câteva  zile care ne despart de noul an .
    Cred că  este momentul potrivit pentru fiecare din noi să ne facem o analiza a tot ceea ce a însemnat anul 2010.
    La fiecare început de an,fiecare ne-am propus  spre realizare câteva lucruri  pe agenda vieții noastre.Să privim la începutul anului 2010 și să vedem, cât din ce ne-am propus am realizat.
Sunt lucruri care am dorit să se întâmple în viața noastră și nu s-au întâmplat?
Sunt atâtea dorințe și vise încă  neîmplinite?
Și ca fiecare stăm și privim prima dată nerealizările.Dar haideți să stăm și să privim toate binecuvântările din viața noastră.
Faptul că suntem încă în viață este cel  mai mare DAR a lui Dumnezeu pentru noi.
Faptul că suntem sănătoși,este o altă binecuvăntare.
Faptul că nu am fost pedepsiți pentru păcatele noastre ....cred că este cea mai mare binecuvântare.
     Și dacă așternem pe o hârtie toate binecuvântările Domnului și toate realizările pe care le-am adus pănă la final,și asta doar datorită Domnului...nu ne-ar ajunge un caiet întreg, și vorbesc în dreptul meu aici.
Iar dacă sunt lucruri  care nu s-au îndeplinit ,cu sigurantă  nu au fost  bune pentru mine.
Și atunci când fac un bilanț al întregului an ,constat că Dumnezeu m-a purtat în Mâna Sa pe tot parcursul  acestui an.Și atunci stau și mă întreb ...are rost să mă îngrijorez pentru anul care va urma....?????
    Nicidecum....
Tatăl meu știe de ce am trebuința,știe nevoile mele ,știe lipsurile mele,îmi cunoaște gândurile,îmi cunoaște dorințele iar dacă nu se vor împlini o parte din ele,rămân liniștită,pentru că TATĂL știe ce este mai bine pentru mine.
    Voi rămâne lângă EL,îmi voi încredința viata mea în Mâna LUI,și atunci știu că și 2011 va fi un an plin de binecuvăntări.

    La fel și tu dragul meu,încredințează-ți viața în Mâna SA și vei fi binecuvântat !

28 decembrie 2010

Crăciunul....

                                                   

    O sărbatoare pe  care am aşteptat-o  de atâta timp.S-au făcut atâtea pregătiri,ne-am împodobit casa cu atâta bucurie,am pregătit meniuri alese,ne-am ales cele mai frumoase haine...şi ...AM AŞTEPTAT....am aşteptat să vină Crăciunul....!!!
    Am aşteptat să vină musafirii invitaţi,au venit colindătorii,dar pe CEL care este Sărbătoritul...l-am invitat?

     Şi ..în sfărşit...a  venit Crăciunul.....şi ......nici nu ne-am trezit bine ...că a  şi trecut Crăciunul..!!!!!
Dar ce a lăsat în urma ei această sărbătoare...?
Cu ce am rămas noi  creştinii..şi nu numai ...?

 Oare a trecut pe lângă noi şi  am rămas doar cu amintiri care mai de care  mai frumoase sau inima noastră a fost cercetată în vreun fel ?
  Dumnezeu   a hotărât sa îl aducă în lume pe FIUL SĂU ca DAR  pentru mine şi pentru tine, şi prin acest dar trimis, NOI avem mântuirea.Dacă nu exista DARUL acesta măreţ nu avea ce să  aducă ca jertfă pentru păcatul meu...şi pentru păcatul tău..
 L-a iubit  foarte mult,era singurul Său Fiu,dar mai presus decât dragostea pentru FIUL SĂU....a fost dragostea pentru MINE şi pentru TINE !!!!
Şi mă întreb cine sunt eu ca să merit aşa ceva?
Ce fac ca drept multumire....???
Ce dar îi dau eu ,pentru un asemenea gest,pentru că trebuie să recunoaştem...CINE AR FI FĂCUT ACEST LUCRU ????
NIMENI...!!!
An de an  îl rugăm să se nască şi în inima noastră.Dar stau şi mă întreb...de câţi ani ne rugăm acelaşi lucru????
Prin această rugăciune , înteleg că Domnul ISUS este mereu la stadiul de prunc !
 Ori EL trebuie să crească de la an de an,tot mai mult  !
 Din tot ceea ce am auzit....rămânem doar nişte simpli ascultători...sau vom fi şi împlinitori?
Dacă vom rămâne doar ascultători.,atunci....ISUS s-a născut DEGEABA.
   El este atât de bogat ,încât nu are nevoie de nici un fel de cadouri din partea noastră,singurul cadou pe care i-l putem da,ESTE INIMA NOASTRĂ.
  Dacă nu ai facut până acum acest lucru,fă-l acum până nu este prea târziu.