Versetul zilei

26 noiembrie 2010

Care şoaptă o asculţi....???

În fiecare zi putem asculta şoapta din "dreapta", pentru că aşa îmi place să  numesc Vocea lui Dumnezeu ...s-au putem asculta şoapta diavolului.
În fiecare zi Dumnezeu are ceva să ne spună,depinde de noi  dacă vrem să   auzim   vocea LUI.    Dumnezeu are diverse moduri de a ne vorbi,se foloseşte de oameni ,ne vorbeste prin Scriptura, ne vorbeste prin vise,ne vorbeşte direct prin Vocea  Duhului Sfînt....dar să nu uităm că şi diavolul foloseşte tot felul de metode şi chiar foarte plăcute urechilor ,doar pentru a fi ascultat.
Depinde de noi ce voce vrem să ascultăm.Care şoaptă ..ascultăm noi....şoapta din dreapta s-au şoapta din stânga ????
Şoapta din stânga promite multe şi chiar putem gusta fericirea de moment...dar totul este trecător.Te laşi înşelat,te laşi ameţit de plăcerile de moment,te laşi furat  şi captat de tot felul de îndeletniciri care nu sunt după Voia lui Dumnezeu...şi într-un târziu când realizezi.....vrei să scapi,dar numai poţi.Eşti legat cu atâtea lanţuri,încât doar Cel care a rupt lanţurile morţii şi a înviat a treia zi,poate să te salveze.
Acesta este ISUS HRISTOS.El nu ne oferă lucruri trecătoare...ceea ce ne oferă El este veşnic,pentru că Însuşi El este veşnic.
Isus Hristos este Acelaşi ieri,azi şi în veci !

25 noiembrie 2010

O iniţiativă minunată

Mă întrebam....dacă şi la noi în Mall.....s-ar organiza aşa ceva.....câţi am participa.....sincer este extraordinară această initiaţivă....şi demnă de tot respectul şi toată  admiraţia.

Vremurile din urmă...

"Să ştii că în vremurile din urmă vor fi vremuri grele.
Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;
având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia"
2 Timotei 3:1-5

   Citind azi aceste versete...am stat şi mi-am pus întrebarea...trăim astăzi cu adevărat vremurile din urmă....?
Încercam să găsesc ....măcar una din toate aceste caracteristici care sunt descrise în aceste versete...una ...una singură în care să nu ne regăsim.....din păcate.....nu am găsit NICIUNA,şi acest lucru mă face să afirm cu tărie,...DA trăim vremurile din urmă.

Din păcate  cu noi se împlineşte Scriptura ....noi suntem aceşti oameni despre care  vorbeşte ap.Pavel... şi e dureros.
  • E dureros să vezi în jurul tău  zi de zi...oameni care odată aveau o relaţie strânsă cu Dumnezeu...acum..stau tot mai departe de Dumnezeu.
Vorbesc despre Dumnezeu ca fiind ceva....de domeniul SF. Am întâlnit oameni care ...mai mult de atât ..cred în existenţa LUI...dar...ştii cum e....până să vină Domnul....cine ştie ce-o mai fi....şi dacă o fi vreodată.....e trist.....!!!!!!!
  • E dureros să vezi în jurul tău oameni care pun tot mai mult preţ pe lucrurile acestea trecătoare,lucruri care aparent pot fi frumoase la prima vedere,lucruri care îţi produc plăcere,lucruri care îţi acapareză aproape tot timpul tău  preţios ,timp care ai putea să  îl dedici Domnului....fie prin vizitarea unui bolnav...fie a sta în părtăşie cu un frate s-au o soră pe genunchi , fie a investi într-un copil,etc...sunt atâtea lucruri  în care îti poţi investi timpul,banii,talantul tău şi tot ceea ce Dumnezeu a investit în tine,dar din păcate nu facem acest lucru.
     Interesant este modul cum îi  racolează diavolul tot mai mult "şi mai ales"  pe Copii lui Dumnezeu.Are atâta tactică.....încât nici nu îţi dai seama ce uşor poţi aluneca de pe drumul cel bun...şi mai mult drumul pe care te asează îţi pare ca un drum  normal.
    În Scriptură stă scris: Fiţi treji, şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită.
1 Petru 5:8
Un verset care ne îndeamnă la veghere....!.....dar câţi  mai luăm aminte la el...?
Ne-am  obişnuit cu păcatul....în viaţa de zi cu zi....
Ne-am obişnuit cu păcatul in biserică ...ba mai mult îl tolerăm.
...şi câte  şi mai câte ...le acceptăm....şi le tolerăm....


Nu vreau să critic pe nimeni...o spun prima dată în dreptul meu...si-i cer Domnului iertare...


Doamne ...în îndurarea Ta..... te rog,dă-ne înţelepciune să putem  deosebi ce e bine şi ce e rău,dă-ne putere  să putem  merge  pe calea TA  pînă la capăt,iar dacă  unii sunt obosiţi...ridică-i,întăreşte-i si  pune-i din nou pe calea Ta.

22 noiembrie 2010

EU vreau să fiu diferită...

  Ştiu că Dumnezeu m-a aşezat în focul suferinţelor. Am acceptat loviturile de ciocan pe care mi le-a dat viaţa şi uneori mă simt la fel de rece şi nesimţitoare ca apa care provoacă suferinţă oţelului. Dar nu cer dacât un lucru:

 "Dumnezeule, nu mă lăsa până ce nu voi fi reuşit să iau forma pe care o aştepţi de la mine. Fă-mă să fiu o unealtă  în Mâna Ta,modelează-mă cum doreşti chiar dacă uneori mi-e greu...dar desăvârşeşte-ţi opera, Doamne.
  Încearcă cum crezi că e mai bine câtă vreme ai să doreşti, dar nu mă arunca în grămada de fier vechi a sufletelor.Ştiu că este imensă grămada acestor suflete...dar EU vreau să fiu diferită...

DACĂ:
...nu am înţelepciune.....aminteşte-mi de SOLOMON
...nu am credinţă suficientă....fă-mă să îmi amintesc de  AVRAAM
...nu am răbdare...fă-mă să nu uit de  IOV
...nu am blândeţe.....fă-mă să seamăn cu MOISE
...nu am curaj... doresc să fiu ca DEBORA
...nu am ascultare... aminteşte-mi de SAMUEL
...nu am îndrăzneală...fă-mă să fiu ca ESTERA
...nu am bunătate...aminteşte-mi de DAVID

...NU AM DRAGOSTE ... fă-mă să îmi amintesc de TINE DOAMNE ISUSE ! 

O seară binecuvântata !