Versetul zilei

29 octombrie 2010

El vrea să îţi vina în ajutor !








Sunt momente,când valurile vieţii lovesc atât de dur  în barca noastră şi  simţim că ne vom scufunda.Strigăm la Tatăl nostru după ajutor,intervine,si încet ,încet,furtuna se linişteşte,corabia noastră  începe să plutească liniştit şi începem să ne  apropiem de mal.....dar nu trece mult si vine alt val,şi alt val....şi întotdeauna când zicem....în sfârşit viaţa mea e mai linistită...atunci loveşte din nou,şi parcă viaţa noastră este într-o furtuna permanentă.
    Dar este atat de bine că avem Cuvantul lui Dumnezeu  călăuză pe calea noastră.

Dar am chemat Numele Tău, Doamne, din fundul gropii.
  Tu mi-ai auzit glasul: „Nu-Ţi astupa urechea la suspinele şi strigătele mele.”
În ziua când Te-am chemat, Te-ai apropiat şi ai zis: „Nu te teme!”

Este aşa de bine să ai către cine striga !
Este si mai bine să ştii că ai cine să te asculte !
                   Incearcă să nu disperi !
Dumnezeu ascultă glasul cererilor tale şi El  vine în ajutor celor ce îl cheamă dintr-o inimă sinceră.
      Vino la El,aruncă asupra Lui toate problemele tale şi El  te va ajuta !
                                                                   O zi binecuvântata.
Melodia zilei: fraţii Groza
               http://www.youtube.com/watch?v=TShMw8307yE

28 octombrie 2010

Nu te teme !

"NU te teme de ei: caci Eu sunt cu tine ca sa te scap-zice Domnul" Ieremia1:8

    Aceeasi promisiune  este valabila si pentru noi,astazi.
    Privim in jurul nostru , privim la tv...daca mai privim...eu una am ales varianta a doua,si ceea ce vedem ne cam sperie,ne ingrijoreaza viitorul nostru,al copiilor nostri,si ne intrebam....oare ce va fi maine?
   Traim o vreme in care suntem nesiguri, parca mai mult ca niciodata...suntem nesiguri pe jobs-ul nostru,suntem nesiguri pe relatiile noastre, am ajuns sa nu mai fim siguri pe nimic!
Este destul ,chiar foarte  ingrijorator!...spun cei mai multi.....dar ce spunem noi...crestinii ?
Bazati pe Cuvantul din Scriptura, noi, Nu  ar trebui sa ne facem nici un fel de griji......si  chiar nu trebuie sa ne facem nici un fel de griji.
  Dumnezeu ne-a promis ca nu ne va lasa...si din cate stim, El niciodata  nu face promisiuni  ca mai apoi sa nu le respecte.
           "Nu va ingrijorati ce veti manca sau ce veti bea...."
Nu vi s-a intamplat niciodata sa experimentati  acest lucru cu Dumnezeu? Eu personal de-atatea ori am experimentat,si de fiecare data Dumnezeu a fost alaturi de mine.
   Se intampla cand trecem prin situatii....sa zic asa.."disperate",si nu primim raspuns...Ne-am intrebat de ce ?
  Inseamna ca ceva umbreste relatia nostra cu El si  ea nu mai functioneaza  normal.Credinta noastra  e din ce in ce mai mica,pentru ca numai atunci incep sa apara semne de indoiala  in ceea ce privesc promisiunile Lui.
    In ciuda nesigurantei  in care traim ,singurul lucru de care intr-adevar putem fi siguri: SUNT PROMISIUNILE LUI DUMNEZEU.

    Ma rog ca Dumnezeu sa ne dea aceea siguranta  pe care poate unii dintre noi am pierdut-o,si astazi mai mult ca oricand,sa stam bazati pe promisiunile Lui.

O zi binecuvantata !

25 octombrie 2010

Mulţumitori...sau NU?

    " Nu te plânge că nu ai primit ce ai dorit, fi mulţumitor că nu primeşti ceea ce meriţi."

    Fiecare din noi vrem mai mult,şi mai mult..... şi nu este rău să îţi doreşti în viaţă să realizezi mai mult,dar atâta timp cât această dorinţă a noastră se transformă într-o permanentă nemulţumire ,deja avem o problemă.
    Din păcate  avem tentaţia să fim nemulţumiţi în permanenţă.
  • Vrem un jobs...ni-l dă Dumnezeu....dar în curând...nu  mai suntem mulţumiţi de el .....ba că sunt colegii răi,ba că şeful e enervant,ba că e prea departe de casă,ba că salariul  e mic,etc...NU UITA ALŢII NU AU DELOC!
  • Vrem o casă....ne dăruieşte Dumnezeu...dar în curând nu ne mai convine..ba că are camere puţine...ba că e la etajul patru,ba că e doar un apartament...şi de fapt noi vrem o casă...NU UITA ALŢII DORM SUB CERUL LIBER!
  • Vrem o maşina,reusim să ne luăm una...dar în curând..nu mai corespunde,ba că are motorul mic,ba că are portbagajul prea mic,ba că are  doar două uşi,etc....NU UITA ALŢII MERG KILOMETRI ÎNTREGI PE JOS!
  • Vrem o soţie sau un soţ...ne dăruie Dumnezeu,dar în curând nu ne mai convine,ba că s-a îngrăşat,ba că  nu mai corespunde cerinţelor noastre,începem să îi descoperim toate defectele şi uităm că fiecare om are şi calităţi şi defecte,şi însăşi noi nu suntem  doar cu calităţi..şi încet ,încet începem să ne dorim altceva...NU UITA ALŢII NU AU  AVUT PARTE NICIODATĂ DE O SOŢIE SAU UN SOŢ !
  Şi uite aşa...lista ar putea continua la nesfârşit,pentru că în permanenţă noi vrem altceva si nu suntem mulţumiţi cu ceea ce avem.
Dar ne-am gândit vreodată că tot ceea ce avem...este un cadou de la Dumnezeu?
Ne-am întrebat  vreodată....că dacă ar fi să ne dăruiască Dumnezeu după meritele noastre...nu am avea nimic !
Ne-am  pus întrebarea...de ce noi avem acest bonus de la Dumnezeu ...şi alţii nu îl au?

Simplu....pentru că Dumnezeu  NE IUBEŞTE !
Dar ce îi dăm în schimb acestui Dumnezeu măreţ care ne dăruie atâtea binecuvântări în fiecare zi?
Îi aducem noi multumirea si recunostinta pe care o merită?
Îi aducem mulţumire doar când ne merge bine?

    De ce suntem atât de ofensaţi când Dumnezeu  ne ia ceva din toate aceste lucruri ?Sunt  un cadou...nu ni se cuvin,de ce nu îi mulţumim şi atunci când nu avem parte de  aceste "BONUSURI",sau când ne ia câte o facilitate?
    În toate încercările prin care a trecut  IOV ,omul lui Dumnezeu spunea:
"Domnul a dat si Domnul a luat - BINECUVÂNTAT fie Numele Domnului!
Acest om a fost pe deplin constient că tot ce avea, era de la Dumnezeu.A multumit în orice vreme,şi pentru acest lucru Dumnezeu l-a binecuvântat şi mai mult.

De-aceea ,aş vrea ca fiecare din noi să încercăm să ne analizam starea noastră,să încercăm să fim mulţumitori pentru tot ceea ce avem,dar mai multumitori să fim că nu primim ceea ce merităm.

"Când ai puţine dorinţe, ai şi puţine lipsuri!"
Un început de săptamâna binecuvântat !