Versetul zilei

15 octombrie 2010

Iartă-mă,TATĂ...!

"EU îţi şterg fărădelegile ca un nor, şi păcatele  ca o ceaţă,întoarce-te la Mine căci Eu te-am răscumpărat" Isaia 44 :22

    Am meditat mult la acest verset ,şi mă întrebam de multe ori...de câte ori ne iartă Dumnezeu?
În fiecare zi venim în faţa Sa şi ne mărturisim păcatele,ne cerem iertare şi apoi plecăm în treburile noastre de zi cu zi,lăsându-ne  purtaţi  şi călauziţi ,nu întotdeauna de Duhul Domnului.Ne comportăm în anumite momente uitând că suntem Copiii  LUI,uităm că trebuie să fim "sarea pamântului şi lumina lumii"  pentru că aşa obişnuim să cerem în rugăciune ...nu...? Doamne, ajută-ne să luminăm pe cei din jurul nostru,ajută-ne să fim sarea pamântului...păi cum îi luminăm pe cei din jurul nostru dacă noi ne comportăm de multe ori mai rău decât aceia  care nu sunt Copiii lui Dumnezeu.
   Dar rămâne o întrebare atunci,  de ce  facem  totuşi astfel de lucruri ? Venim înaintea Lui ne cerem iertare şi după câteva ore o luăm de la capăt.
   Sincer, mi s-a întâmplat acest lucru personal ,să vin să îmi cer iertare,să-mi recunosc starea în care mă aflu şi să mă căiesc de tot ce am făcut,
  şi să îi promit: Doamne, de astăzi vreau să fiu ca Tine, mai sfântă, mai curată, vreau să fac doar Voia Ta, vreau să fiu o stea care să strălucească în întunericul acestei lumi...si mâine.... am fost  poate mai jos decât am fost cu o zi în urmă, şi aici mă refer la starea mea spirituală.
Venea momentul când vroiam părtăşie cu Tatăl meu şi atunci....surpriză... nici nu îmi găseam cuvintele, mi-era atât de ruşine şi nici măcar nu ştiam ce să îi spun....
Ce aş mai putea să îi spun:...Doamne, am păcătuit din nou...?
Păi , ieri parcă  ţi-am cerut iertare pentru păcatele mele.....şi astăzi vin din nou cu aceiaşi rugăminte ,spunându-ţi sa mă ierţi căci iarăsi am păcatuit ?
Şi cred că  multora ni s-a întâmplat acest lucru de multe ori.
Dar, dacă venim înaintea Lui cu căinţă Dumnezeu ne mai poate da o şansă în Mila  si Îndurarea Sa. Pentru că trăim sub Har şi avem un mijlocitor la Tatăl ,pe Fiul Său ISUS HRISTOS,putem primi iertare de păcatele noastre,prin credinta noastră.

i prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceeace a suferit,
poate  să vină în ajutorul celor ce sânt ispititi" Evrei 2: 18

De-aceea ,vino astăzi înaintea Lui cu  credintă şi căinţă ,mărturiseşte-i tot ceea ce ai greşit şi roagă-l ,NU să te ferească de ispite,ci să îţi dea putere de biruintă asupra lor.


O zi binecuvântată alături de DOMNUL !

Melodia zilei

14 octombrie 2010

Înfruntă apele alături de Domnul...!

Viata de multe ori  ne conduce pe cele mai mari culmi,acolo unde nu credeam că vom putea atinge vreodata,dar în acelaşi timp ne arunca şi în cele mai adânci  prăpastii acolo unde poate nu ne-am fi dorit vreodată să ajungem.Atunci  când crezi că eşti ancorat în DOMNUL cel mai mult,atunci când vrei să faci Voia Lui ,dintr-o dată simţi că lucrurile nu stau chiar aşa,simţi că încetul cu încetul te scufunzi ca Petru pe
ape, strigi  după ajutor,încerci să  te mentii pe linia de plutire dar, dacă credinţa noastră este mai mică decât grăuntele de muştar, picioarele noastre încep să atingă apa.Începi să simţi fiorul acestei ape reci cum îti inundă încet,încet tot trupul şi nu mai urmează decât...scufundarea.
  Dar ce bine e sa ştii că strigătul tău a fost auzit de cineva care are toată puterea în cer şi pe pamântACEL cineva este DOMNUL ISUS HRISTOS.
  Atunci în disperarea ta,El  îti intinde o  Mâna Salvatoare ,te apucă de braţ şi te ridica iaraşi  din apă,te aşează în barca Lui ,şi acolo vei putea sta liniştit.
La cârma  este TATĂL,cel mai bun căpitan!

Alerg şi te caut......

     Sunt un lut în Mâna Ta Creatoare şi, chiar dacă va trebui să mai fiu framântata  până voi lua forma pe care Tu vrei să o am ,voi accepta,pentru că numai aşa voi putea să fiu în final acel obiect de valoare  pe care Tu vrei sa îl ai   şi  care să poată  fi privit si admirat de cei din jur.
    Alerg...te caut...si vreau să fiu cu Tine. Ştiu,Doamne,că te vei lăsa găsit  de  toţi  acei care te caută cu o inima sinceră si curată.
   Stiu că  inima mea nu este încă la nivelul pe care  Tu  îl doreşti,de-aceea te rog,schimbă-mi inima,spală-mi gândurile ,spală-mi viaţa şi fă-mă mai curată... şi ajută-mă să seamăn cu Tine tot mai mult.

                                           
          O zi frumoasă si binecuvântată de Domnul !
                                         

13 octombrie 2010

Toţi putem avea o şansă....!

                                 Da...şi eu am avut o sansă...!
     Îmi place să cred acest lucru şi cred că acesta este şi unul din motivele pentru care am hotarât să scriu aceste lucruri.
Atunci,când nici măcar tu nu mai crezi in tine,când nu mai ai convingerea că poţi să te ridici din locul în care ai căzut...Dumnezeu îţi vine în ajutor şi iţi mai dă o şansă.
    Eu am primit această şansă...deşi nu meritam.Am strigat după ajutor,iar EL mi-a întins o mână.
      În viată, fiecare din noi ajunge la un moment dat dornic  sa işi caute fericirea...
 Dar,oare  ce este fericirea?
 Există pe pamânt fericire?
     Dacă privim din perspectiva oamenilor ,da există.Pentru ei fericirea înseamnă ,bani,bogăţii,faimă,etc...dar din punct de vedere spiritual fericirea noastră se gaseşte în Psalmii 73:28
"Cât pentru mine, fericirea mea este sa mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale"
    Dar cine poate întelege o astfel de fericire....Când  ai tot ce vrei, când faci ce vrei şi nimeni nu te trage la răspundere pentru ce faci....când poţi obţine tot ce vrei.....mai cauţi altă fericire....?
De ce să cauţi altceva când ai tot ce te-ar putea face fericit..?
  Şi totuşi ce tragedie....să trăieşti cu această convingere că  eşti fericit...şi de fapt sufletul  tău să îţi fie atat de gol....atât de singur...
  Şi  atunci începi să  cauţi...alergi...alergi să cauţi ceva care te-ar putea  face cu adevărat fericit.....
  Wow...şi uite că ai găsit...!
 Fericirea adevarată ,înseamnă mult mai mult.Fericit  poţi  fi doar atunci când îl  ai pe Dumnezeu cu tine.
 Eu am găsit aceea fericire !
Caut-o şi tu....aleargă,întreabă...nu  te amăgi singur spunându-ţi că eşti fericit....pentru că ştii în sinea ta care este adevărul.Cu sigurantă Domnul vrea ca şi tu să fii fericit!